Вхід | Реєстрація

Творчість Великого Кобзаря залишається актуальною і сьогодні

Творчість Великого Кобзаря залишається актуальною і сьогодні

Нещодавно учасники клубу «Ветеран», який діє при Кобеляцькому районному Центрі культури і дозвілля, провели літературну зустріч, присвячену творчості видатного українського поета Тараса Шевченка.
На захід був запрошений учитель історії Бродщинської школи Анатолій Сагайдачний.

Ведуча Алла Червона після вступного слова про роль і творчість Великого Кобзаря прочитала поему «Сон». Анатолій Сагайдачний у своєму виступі висвітлив маловідомі факти з біографії поета. Зокрема, розповів про його батьків Катерину і Григорія. Виявилось, що родове коріння Шевченка походить із козаків. Також Сагайдачний зупинився на знайомстві Тараса Шевенка з видатними талантами того часу: Карлом Брюлловим, Василем Жуковським і Олексієм Веніціановим.

Учасниця хору Лідія Синегубка декламувала уривок з поеми «Причинна». Увесь захід супроводжувався виконанням хорових творів на слова Шевченка «Думи мої, думи», «По діброві вітер виє», «Заповіт», «Реве та стогне Дніпр широкий». Учасники літературної зустрічі, обговоривши творчість Великого Кобзаря, ще раз переконалися, що хоча творам Тараса Шевченка більше 200 років, але вони залишаються актуальними, повчальними, а деякі навіть пророчими.


Автор: Олександр ДІДЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2018, 19:18 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації