Вхід | Реєстрація

У Лубнах особи похилого віку вчилися долати «цифровий бар’єр»

У Лубнах особи похилого віку вчилися долати «цифровий бар’єр»

15 березня 2018 року в приміщенні Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В. Малика відбулася інформаційна зустріч з правопросвітницької  тематики. У ході зустрічі люди похилого віку не тільки отримали інформацію про електронні сервіси, а і спробували ними скористатися за допомогою доступу до мережі Інтернет. Організували інформаційний майданчик для надання юридичних консультацій та розширення доступу цій соціальній групі  до сучасних засобів комунікації.

Одним з ініціаторів заходу виступила Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Її керівник Олександр Чепур пояснює, що більша частина клієнтів державних сервісів – люди похилого віку, але вони не часто  доходять до цих сервісів електронним шляхом.

Тому, організатори поєднали долання інформаційної нерівності з правопосвітництвом. На початку заходу заступник начальника управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Полтавській області Богдан Зезекало розповів учасникам про загальнонаціональний  проект «Я маю право», який покликаний підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Користуючись вільним доступом  до мережі  Інтернет фахівці Головного територіального управління  юстиції продемонстрували, як працює он-лайн будинок юстиції, веб портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану» та інші електронні сервіси. 

«Практика показує, що залучення старших людей до оволодіння сучасними технологіями і навчання комп’ютерній грамотності в поєднанні з іншими важливими темами дає неймовірний ефект: розкриваються нові горизонти, нові сфери діяльності, покращується емоційний фон і врешті- решт — покращується якість життя, тому для участі запросили ще і працівників бібліотек, які мають доступ до мережі Інтернет», – говорить директор центральної  районної бібліотеки ім. В. Малика, голова клубу «Надвечір’я» Валентина Сьомак.

На завершення заходу кожен учасник одержав завдання: відшукати й скористатися будь – яким онлайн сервісом Мінюсту. Застосовувати прості «цифрові» завдання в очному навчанні учасникам допомагали начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань ГТУЮ у Полтавській області Наталія Бугрій, заступник начальника відділу взаємодії з суб'єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Дмитро Мурашко, во начальника Лубенського районного відділу державної виконавчої служби Олег Іванко та начальник Лубенського районного відділу ДРАЦС Анна Артеменко.

Інформаційний майданчик відбувся у співпраці з  Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської райдержадміністрації, Територіальним центром Лубенської міської ради та Регіональним хабом розвитку організацій громадянського суспільства.

Захід став можливим завдяки проекту  «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким Фондом "Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє" в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».


Автор: Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 березня 2018, 10:09 | Лубни | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації