Вхід | Реєстрація

За місяць у районі народились чотири Артеми

За місяць у районі народились чотири Артеми

У лютому це ім’я виявилось найпопулярнішим серед кобелячан. Одразу четверо батьків обрали його для своїх новонароджених синів.

Як розповіла керівник відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірина Бутко, протягом минулого місяця в Кобеляцькому районі народились 26 немовлят: 18 хлопчиків і 8 дівчаток. Цей показник виявився значно нижчим, у порівнянні з січнем. У перший місяць року на світ з’явились 37 діток.

— У лютому п’ять породілих звертались за послугами працівників відділу і реєстрували новонароджених безпосередньо в пологовому відділенні Кобеляцької центральної районної лікарні, — говорить Ірина Андріївна. — До відома батьків, ми безкоштовно реєструємо немовлят у лікарні. Єдина умова — наявність у матері свідоцтва про одруження і паспортів (свого і чоловіка).

Найпоширеніше хлоп’яче ім’я минулого місяця — Артем. Його для своїх новонароджених синів обрали чотири рази. Двоє батьків назвали хлопчиків Марком. А одна пара обрала для сина ім’я Спірідон. До рідковживаних дівочих імен можна віднести Злату і Аміну.

Дев’ять пар у лютому стали на весільний рушник. Наймолодшою стала новостворена сім’я 23‑річного юнака та 19‑річної дівчини. Найдосвідченішому нареченому на момент одруження виповнилось 80 років, а його нареченій — 66.

— У Кобеляцькому районному відділі шлюб реєструється через місяць і один день після подання заяви, — нагадала керівник установи. — Виключенням може послужити довідка про вагітність або одночасна реєстрація шлюбу і народження дитини. У такому випадку реєстрація проводиться наступного дня після звернення громадян до відділу РАЦС. Подача заяви обійдеться нареченим у 210 гривень, держмито становить 85 копійок. Реєстрація шлюбу коштує 369 гривень. Оплатити послуги можна в банківських відділеннях. Також наречені можуть одружитись за добу. Зробити це можна в Полтаві і Кременчуці. Подання заяви, реєстрація та виїзна церемонія обійдуться у 2800.

У минулому місяці спеціалісти відділу державної реєстрації актів цивільного стану склали один актовий запис про розірвання шлюбу та проставили дві відмітки про розлучення за рішенням суду.

З початку року для проставлення апостиля на документах, які використовуватимуться за межами держави, у відділ звернулись шість громадян. Для отримання послуги клієнт повинен надати документ, на який виписуватиметься апостиль, і паспорт, щоб скласти заяву. Громадяни заплатять 51 гривню адміністративного збору та 107 — за складання заяви.

Протягом лютого в Кобеляцькому районі померли 62 жителі: 5 — у віці до 40 років, 8 — до 60‑ти і 49 — старші 60‑ти.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 березня 2018, 10:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації