Вхід | Реєстрація

Учні ліцею вивчали творчість Олеся Гончара

Учні ліцею вивчали творчість Олеся Гончара

Цього року українська спільнота відзначає 100 років від дня народження великого письменника і гуманіста Олеся Гончара.

У рамках заходів з нагоди ювілейних роковин, працівники Царичанської центральної бібліотеки для учнів 3 курсу аграрного професійного ліцею провели літературно-музичну композицію «Собор душі Олеся Гончара».

Твори Олеся Гончара справедливо вважаються класикою. У стрімкий час новітніх технологій творчість письменника залишається актуальною. Адже у творах Гончара на першому місці стоїть людина, її внутрішній світ, викривається людська сутність хороших і негативних вчинків. Автор засуджував ницість і підступність, нещирість і неправдивість одних, інших же, навпаки, возвеличував за щирість, жертовність, чесність, віру і доброту. Твори Олеся Гончара завжди залишають після себе роздуми, а чи правильно ти живеш? Тараса Шевченка називають Кобзарем, Івана Франка — Каменярем, Андрія Малишка — Сурмачем, Олеся Гончара — Співцем соборів людських душ. Твори Гончара — це наше духовне багатство. Наприклад, роман «Собор» ішов до читачів майже 20 років. Роман вчить нас любити свою історію. Письменник ще належно не прочитаний. Перечитуючи його прозу, завжди відкриваєш щось нове. Скільки у творах філософських узагальнень і підтексту. Новели «Кресафт», «Чорний яр», «Геній в обмотках» викривають для нас облудність і брехливість тоталітарної системи; «Собор» застерігає від проявів бездуховності, руйнування святинь; «Твоя Зоря» – про людяність і шляхетність. Відзначимо, що Олесь Гончар дуже поціновується на Полтавщині та на Дніпропетровщині, бо його родове коріння тут.
Про все це та багато іншого дізнались ліцеїсти від бібліотекарів Ірини Миндрі, Нелі Губар та Жанни Різун. Розповідь про життя і творчість Гончара супроводжувалась цікавими відеосюжетами, які допомогли у повній мірі відтворити багатогранність таланту великого майстра.

На згадку про пізнавальну зустріч, працівники книгозбірні та учні зробили світлини. Домовилися про подальшу співпрацю у такому ж форматі.


Автор: Олена МАРЕНИЧ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 березня 2018, 16:31 | Царичанка | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації