Вхід | Реєстрація

Причини транспортних пригод

Причини транспортних пригод

За 17 днів березня на території Царичанського району сталося 7 дорожньо–транспортних пригод, під час яких ніхто не травмувався. Зазнали механічних пошкоджень транспортні засоби.

1 березня, близько другої години ночі, на автодорозі Н — 31 (Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка) у районі Супини водій Ж., керуючи автомобілем «Мерседес», наїхав на нерухому вантажівку, що стояла на узбіччі. Причиною ДТП стала перевтома водія: на мить заплющивши очі, ледь не загинув.
7 березня, о 8:20, рухаючись по вулиці Центральній села Лисківка, власник «ВАЗу» не вибрав безпечної швидкості руху слизьким покриттям дороги. Через це втратив контроль над  керуванням та допустив наїзд на нерухомий автомобіль «ЗАЗ».

Аналізуючи ці ситуації, нагадаємо, що швидкість транспорту в межах населеного пункту повинна становити не більше 50 кілометрів за годину. Зауважимо, що водій, для безпечного керування транспортом та ймовірного уникнення загрози іншим учасникам дорожнього руху, зобов’язаний ураховувати стан дорожнього покриття (слизькість, забруднення, ямковість), кріплення вантажу та технічний стан транспортного засобу.

Ще одна важлива порада тим, хто збирається в дорогу, особливо, на великі відстані. Перед виїздом намагайтеся добре відпочити, ні в якому разі не сідайте за кермо у стомленому стані. Якщо в дорозі відчуваєте сильну перевтому, краще не продовжуйте рух, а знайдіть можливість поспати. Перевтома, погане самопочуття може вартувати життя людині за кермом.

Інші ДТП сталися на вищезазначеній ділянці дороги: на 82 кілометрі (Царичанка), 88 і 89 кілометрах (Селянівка). Усі пригоди пов’язані з примхливістю погодних умов. Денне розтавання води і її нічне замерзання на дорогах спричинили значну ямковість. У результаті водії, заздалегідь не попереджені про небезпечну ділянку, в’їжджали у вибоїни, глибина яких сягала 18 сантиметрів, та пошкоджували шини, диски коліс автівок.

Також до відділення поліції надійшло 5 повідомлень від громадян про наявність небезпечних ділянок, пов’язаних з ямковістю. Їх перевірили, обстежили. Працівниками поліції складені відповідні матеріали і направлені до підрозділу дорожньої поліції. До компетенції цього підрозділу віднесено розгляд саме таких справ та реагування на них згідно чинного законодавства.


Автор: Вадим Мазуркевич, старший інспектор сектору реагування патрульної поліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 березня 2018, 10:15 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації