Вхід | Реєстрація

Школярі зобразили правосуддя на малюнках

Школярі зобразили правосуддя на малюнках

2 квітня у приміщенні Кобеляцького районного суду відбулося підбиття підсумків конкурсу «Суд очима дітей».

Як розповіла прес-секретар суду Вікторія Пасько, конкурс проходив з 19 по 30 березня. У ньому взяли участь більше учні міських шкіл № 2 та № 3, Білицької № 4, Василівської, Придніпрянської, Шенгурівської та Бутенківської ЗОШ.

— Ми регулярно проводимо заходи, направлені на підвищення правової культури школярів. Кілька років поспіль організовували для старшокласників день відкритих дверей і розповідали про роботу суду. Тепер вирішили залучити більше школярів. Мета конкурсу «Суд очима дитини» полягала в тому, аби побачити, як діти уявляють судову систему, — говорить працівниця суду. — Усього школярі подали більше 60 робіт. Їх розділили на дві категорії: 1–5 та 6–11 класи.

До складу комісії, яка займалася оцінюванням робіт, увійшли голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, керівник служби у справах дітей Надія Коваленко, прокурор Світлана Полонська, поліцейські Анастасія Вітрук та Владислав Васюта, працівники суду.

За підсумками голосування, серед молодшої категорії учасників перше місце посів учень Білицької ЗОШ Марк Мужеле, другим став теж біличанин Кирил Гезь, третім — Тимофій Кудря (Кобеляцька ЗОШ № 2). Щодо робіт старших дітей, то думки членів комісії розділилися. Тому було визначено п’ять переможців. Найкращою стала робота дев’ятикласника Шенгурівської ЗОШ Вадима Рибалка. Друге місце зайняли малюнки Євгенії Рисенко і Руслани Браславської (Кобеляцька ЗОШ № 3). На третій сходинці — п’ятикласниця Дар’я Сєрова з Бутенок та учениця 6 класу Ольга Орел з Придніпрянського.

Нагородження переможців відбудеться в п’ятницю, 6 квітня.

— Нам приємно, що педагоги і діти долучились до цього конкурсу, — каже Вікторія Пасько. — Сподіваємось, що подібні заходи зможуть розширити знання школярів про судову систему в нашій державі.

Та цим заходом працівники суду не планують обмежуватись. У планах — проведення інтелектуальних змагань для школярів.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації