Вхід | Реєстрація

За несплачені аліменти чоловіку загрожує кримінал

За несплачені аліменти чоловіку загрожує кримінал

Тиждень, що минув, був відносно спокійним для новосанжарських поліцейських. За сім днів до відділення поліції надійшли всього 42 заяви, за якими порушили 8 кримінальних проваджень.

Половина проваджень стосувалися сімейних сварок та бійок, які виникали в Кустоловому, Дубині та Судівці.

Ще в трьох випадках ставалися крадіжки. 26 березня у Буртах викрали особисті речі з дачного будинку, сума збитків склала 500 гривень.

27 березня в Малій Перещепині вкрали мобільний телефон у жителя Полтави. Щоправда, чоловік звернувся за допомогою до полтавських поліцейських, оскільки згадав про зникнення телефона лише тоді, коли вже перебував у місті. За фактом порушили провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

30 березня в жительки Зачепилівки вкрали із будинку 3500 гривень. У поліції запевняють, що стосовно цієї справи вже є напрацювання, тому її розкриють впродовж тижня.

Ще одне повідомлення стосувалося заборгованості у виплаті аліментів. Жителька Лелюхівки повідомила у своїй заяві, що чоловік заборгував дружині 36 000 гривень. Якщо відомості підтвердяться, то чоловіка притягнуть до кримінальної відповідальності.

— При цьому має значення навіть не сума заборгованості, а термін. Якщо чоловік не платить більше трьох місяців, він уже може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, — коментує заступник начальника Новосанжарського відділення поліції Сергій Гасанов.

При цьому в поліції зауважують:

— Не має значення, чи працює чоловік, чи перебуває без роботи. Сплачувати аліменти на утримання дитини він повинен. Якщо офіційно роботи він не має, повинен бути зареєстрованим у службі зайнятості як особа, що шукає роботу. У іншому випадку батька, що не сплачує кошти на дитину, притягнуть до відповідальності.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 квітня 2018, 18:25 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації