Вхід | Реєстрація

Двом ОТГ з Полтавщини передали у комунальну власність землі с/г призначення

Двом ОТГ з Полтавщини передали у комунальну власність землі с/г призначення

Відбулося офіційне підписання наказу про передачу земель сільськогосподарського призначення із державної до комунальної власності двом ОТГ Полтавщини.

Гребінківська та Пришибська ОТГ отримали з державної у комунальну власність 442 і 619 га сільськогосподарської землі відповідно. Очільники громад з цією метою зустрілися із головою облдержадміністрації Валерієм Головком та керівником Головного управління Держгеокадастру в Полтавській області Вадимом Чувпилом. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

— Земля дає одне з основних надходжень до бюджетів місцевих рад. У подальшому ця норма буде закріплена у законодавстві. Я особисто завжди підтримував цю ідею. Тому що ніхто, крім місцевих мешканців, не знає краще, що робити із своїми ділянками поза межами населених пунктів, — наголосив Валерій Головко, спілкуючись із головами громад.

У свою чергу голова Гребінкіської ОТГ Віталій Колісниченко зазначив, що з боку фермерів виріс інтерес до довготермінової співпраці з місцевою владою. Якраз після того, як уряд вирішив віддати у комунальну власність ОТГ державні землі сільськогосподарського призначення.

Об’єднані громади отримали для свого розвитку важливий ресурс. Який, у свою чергу, покращить і пришвидшить об’єднавчий процес у тих сільських радах, які поки що лише спостерігають за децентралізацією.

Щодо механізму передачі землі, то він прозорий і передбачає чотири етапи:

Формування клопотання від ОТГ до ГУ Держгеокадастру області про передачу земель у межах ОТГ з державної до комунальної власності.

Аналіз графічних матеріалів у межах кожної ОТГ фахівцями Держгеокадастру і проведення інвентаризації земель.

Внесення оновлених даних до Держгеокадастру.

Прийняття наказу ГУ Держгеокадастру про передачу земельних ділянок з державної власності в комунальну власність ОТГ.

Разом з наказом готується та підписується акт приймання-передачі з відображеним переліком земель, їхніми кадастровими номерами, площею. Ці документи є підставою для реєстрації речового права за ОТГ в реєстрі речових прав на ці землі.

— Від передачі землі ми у першу чергу отримали відповідальність і ще довго будемо вникати у нюанси, — зазначила Пришибський сільський голова Валентина Городянко.

— У нас є ідеї, як розпорядитися землею. Чим більше відповідальних орендарів у нас буде, тим краще буде громаді в цілому, — зазначив Гребінківський міський голова Віталій Колісниченко.

Валерій Головко підкреслив, що ОДА співпрацює з громадами не тільки у земельних питаннях. Ремонти доріг, реформування освітньої та медичної галузей, надання адміністративних послуг на рівні села – важливі спільні напрямки роботи. Очільник області планує провести інтернет в усі куточки Полтавщини, тому що будь-які сучасні послуги неможливо надавати без нього. Приклад успішного старту такої системи – Гадяцький район, де всі медичні заклади об’єднані інтернет-мережею.

На Полтавщині наразі створена 41 ОТГ, ще дві з’являться на нашій карті 29 квітня після виборів.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 квітня 2018, 16:29 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації