Вхід | Реєстрація

Порошенко все украв

Порошенко все украв

Їдемо попуткою з Полтави. Я — до Нових Санжар, чоловік років п’ятдесяти — до Кобеляк. Дорогою дядько традиційно (у суто українському стилі) кляне все і всіх на світі: погані дороги, Гройсмана, який украв (або ще вкраде) мільярди на ремонті доріг, Порошенка, який нібито злітав на відпочинок за 16 мільйонів (по телевізору казали), Верховну Раду (яку давно треба розігнати). У своїх міркуваннях дядько, нарешті, доходить до того, що за розкрадання країни треба карати. І карати суворо, аж до розстрілу винних. Погоджуюся з ним, але, про всяк випадок, уточнюю, чи готовий він (у разі запровадження таких жорстких мір) бути розстріляним, якщо сам крастиме в держави?

— А я нічого не краду! — впевнено відповідає чоловік. Потім витримує паузу і говорить геніальну, насправді, фразу. — Так і що ти украдеш?! Як уже і вкрасти нічого?!

Ще кілька хвилин ми дискутуємо на тему, що і як би він крав, аби було що. Потім розмова переходить на інше. Але вищенаведений діалог автору здається надзвичайно показовим. Він яскраво відображає славнозвісну «українську ментальність».

— Хто винен у тому, що нічого не змінюється?

— Гройсман.

— Хто все украв?

— Порошенко.

— Хто має нести відповідальність за державу?

— Парубій і Верховна рада.

— А ви? Не крадете?

— Ні-ні, Боже збав. Хіба трохи. Та скіки я там краду?! Та й красти дуже вже нічого.

— Угу. Податки платите?

— Чого б я їх платив? Хай міліонери заплатять, а тоді вже я!

— Хабарів не даєте?

— Ні. Хабарі — це коли Яценюк бере, або он Река. А те, що я сотню дам, — так це подяка, а не хабар. Так всігда було. Це традиція.

— Ага. На виборах голосуєте зважено, вивчивши програми партій і кандидатів, потім контролюєте їх після виборів, вимагаєте звітуватися за надані обіцянки?

— Я вообще голосувати не хожу. Воно нічого не ріша.

Далі можна продовжувати ще і ще. І випливає з подібних діалогів така правда, яку більшість українців знати й чути не хочуть. Так, можливо, пани Порошенко, Гройсман, Парубій та інші — не найкращі представники людства. Але у владі вони роблять абсолютно все те ж саме, що й звичайні пересічні українці — крадуть, дурять, дають і беруть хабарі, приховують податки. Тільки масштаби більші.

А так — справді, усе вкрали Порошенко з Гройсманом. І якщо ця країна так і залишиться «банановою» республікою, то винними в цьому будуть вони. Не ви. Не ми. Не українці. Ми ж не даємо хабарів, не дуримо державу і не крадемо. Коли немає чого…


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 квітня 2018, 09:08 | Полтавщина | Редакційна


1. don / 13 квітня 2018, 16:16
Що на Майдані було смачніше: чай, печиво, чи домашній борщ?
2. Чудо Юдо / 13 квітня 2018, 16:39
1.don
«Що на Майдані було смачніше»

Щось Ви, шановний, не туди з цим питанням двинулися
3. Beri Mor / 13 квітня 2018, 21:58
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Паршевлюк куди б не їхав,завжди в нього попутники або дебіли,або відверті до.лбойоби.Чи не вистачає мозгів урізноманітнити свою тупу брехню?
4. ЛУНА / 14 квітня 2018, 12:42
Я знаю этого мужчину,или парня,нет скорее деда,он часто ездит на автобусе,или на поезде,а может попуткой,с Полтавы в Новые Санжары,хотя наоборот с Кобеляк в Полтаву,он критикует Порошенко,но виноват Гройсман,а украл все Яценюк,или на оборот.Этот образ собирательный,но часто встречаемый.Мне как то понравилась эта статья.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації