Вхід | Реєстрація

Ліс саджають лісівники і цукровики

Ліс саджають лісівники і цукровики

12 квітня працівники Кобеляцького агролісництва та цукрового заводу висадили на території Червоноквітівської сільської ради 9600 саджанців сосни і дуба.

Щорічно навесні, за ініціативи Держагентства лісових ресурсів, проходить всеукраїнська акція «Майбутне лісу у твоїх руках». Вона має на меті залучити населення країни до відтворення лісових насаджень. У акції беруть участь усі вікові категорії. Особлива увага приділяється молодому поколінню.

У Полтавській області заходи з відтворення лісових ресурсів тривають з 21 березня (Міжнародний день лісів) по 21 квітня (День довкілля). Працівники «Полтавського державного лісогосподарського підприємства «Полтаваоблагроліс» також беруть активну участь у цій акції. Усього на території Полтавської області підприємство планує засадити деревами 150 гектарів землі. З них — 30 гектарів нових лісів.

Як розповів тижневику Олексій Лукачов, лісничий Кобеляцького агролісництва, у районі нові лісові масиви з’являться на території Червоноквітівської, Вільховатської та Красненської сільських рад.

— Цього року висаджуватимемо сосни, червоні та звичайні дуби. Для цього придбали в Золотоноші 245 тисяч саджанців дерев. Загальна площа, на якій з’явиться молодий ліс, становить 29 гектарів, — говорить лісничий. — Усього в Кобеляцькому районі підприємство обслуговує 4230 гектарів лісу.

Зі слів Олексія Лукачова, до акції лісничі залучатимуть школярів, працівників райдержадміністрації та сільських голів.

— Минулого тижня до нас звернулись представники Кобеляцького цукрового заводу і запропонували свою допомогу в посадці лісу. Це стало приємною несподіванкою, оскільки ми не відмовляємось від такої суттєвої підтримки. Для посадки було обрано 20 квартал, неподалік села Чорбівка, — пояснив працівник агролісництва.

У четвер майже 40 працівників цукрового заводу, на чолі з керівником підприємства Іваном Миськом, приступили до почесної місії. Лікнеп щодо техніки посадки дерев їм провів Олексій Лукачов. Разом із цукровиками ліс саджали майстри агролісництва Іван Лебідь та Віктор Панасенко. Протягом дня вони висадили 9600 саджанців сосни й дуба на території 1,6 гектара.

— Агрохолдинг «Астарта-Київ» приділяє велику увагу збереженню довкілля. Ми розуміємо, що ліси — це легені планети. Кожному на Землі хочеться дихати свіжим повітрям. Щороку до Дня Землі працівники всіх підрозділів агрохолдингу висаджують дерева, аби покращити екологічну ситуацію в країні в цілому. Саме тому інженерно-технічний персонал цукрового заводу і долучився до акції, — розповіла Тетяна Поставна, заступник директора з соціальних питань.

Наступного тижня дерева саджатимуть на території Вільховатської і Красненської сільрад.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 квітня 2018, 10:10 | Кобеляки | Суспільство
1. Slavko / 27 травня 2019, 11:23
Ось, як вони сумлінно саджають ...

"...У схемі брали участь керівники держпідприємств та лісничі
На думку правоохоронців, на території Полтавської області була організована злочинна група, до складу якої входять службові особи:

Полтавського обласного управління лісового мисливського господарства;
ДП «Полтавське лісове господарство»;
ДП «Полтавське державне лісогосподарське підприємство «Полтаваоблагроліс»;
ДП «Гадяцьке лісове господарство»;
ТОВ «Техно-Форест»;
2 ФОПи..."
Посилання на poltava.to
2. orakul / 27 травня 2019, 15:02
Если посадить один саженец, то будет больше на одно дерево.
Если посадить одного лесоруба, рубящего незаконно, то будет больше на сотню деревьев.
А если посадить одного чиновника, позволяющего рубить деревья незаконно — будет больше на тысячи деревьев.
Сажайте правильно!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації