Вхід | Реєстрація

До кінця року інсуліну всім діабетикам не вистачить

До кінця року інсуліну всім діабетикам не вистачить

Якщо, звичайно, депутати районної ради не виділять кошти на цей життєво важливий препарат.
11 квітня відбулась чергова сесія Кобеляцької райради, на якій депутати заслухали звіт головного лікаря районної лікарні Володимира Казирода. Медик звернув увагу депутатів на проблему, що виникла з фінансуванням інсуліну для хворих на діабет жителів району:

— Буквально вчора ми отримали листа, де вказано, що обласний бюджет фінансує придбання інсуліну на 35 відсотків. Ми прорахували, скільки коштів потрібно для його закупки. Так от, нам не вистачає суми в розмірі 1,5 мільйона гривень. До кінця року в місяць нам потрібно приблизно 130–150 тисяч гривень.

Ніхто з депутатів не надав пропозицій щодо можливих шляхів фінансування цього препарату.

Завідуючий центральною районною аптекою №146 Олег Безима підтвердив, що проблема з надходженням інсуліну для хворих на цукровий діабет дійсно існує. Він пояснив, що наразі медично-санітарний заклад повністю забезпечений препаратами. Їх вистачить на місяць-півтора. Далі інсулін надходитиме, але не в повній кількості, так як щомісяця його необхідно закуповувати на 140–150 тисяч гривень, а область виділяє лише 68 тисяч.

— Протягом року з обласного бюджету на інсулінові препарати надійде 800 тисяч гривень, — пояснює завідуючий аптекою. — Закупити відразу на всю суму інсулін ми не можемо, оскільки встановлений щомісячний ліміт. Депутати районної ради голосували за виділення 370 тисяч для придбання препарату. Але поки що коштів немає. Хоча ми вже взяли інсуліну на 140 тисяч в рахунок районного бюджету. Тепер з’явився борг перед «Полтавафарм». Я виступав перед депутатами та говорив про необхідність дофінансування. Якщо коштів не буде, то до кінця року залишимось без інсуліну.

Завідувач поліклінічним відділенням Валерій Коробейнік повідомив, що в Кобеляцькому районі проживають 240 інсулінозалежних дорослих та 6 дітей. Усього ж на цукровий діабет хворіють 1189 чоловік.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 квітня 2018, 13:35 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації