Вхід | Реєстрація

Ефективне ведення сільського господарства самотужки

На жаль, працевлаштування в сільській місцевості сьогодні не завжди реальне. Проте, в частини сільських безробітних є земля, сільськогосподарська техніка, бажання працювати на землі. Тому на часі перед сільськими жителями постає актуальне питання: яка сільськогосподарська діяльність сьогодні буде найбільш ефективною?
15 лютого 2010 року в Карлівському районному центрі зайнятості пройшов семінар для безробітних громадян - Карлівського району за темою «Ефективне ведення сільського господарства». Проводив семінар Безгін Микола Володимирович, голова Громадської асоціації «Аграрна наука і практика».
Безгін Микола Володимирович, маючи великий досвід в сфері прикладання праці в сільському господарстві, виступаючи перед присутніми, зупинився на природних особливостях сільськогосподарського виробництва. Зокрема, він наголосив на тому, що у сільському господарстві земля є головним засобом виробництва. На відміну від інших засобів виробництва, за умови правильного її використання, земля постійно відновлює свою родючість, якісно поліпшується, але її природна родючість неоднакова в різних природно - кліматичних умовах. Тому у землевиробництві праця однакової кваліфікації дає різні результати, залежно від природних умов. Тобто продуктивність праці тут визначається, передусім, продуктивністю природних факторів.
Микола Володимирович також наголосив на тому, що підприємець у сільському господарстві повинен добре знати і вміло використовувати не тільки економічні закони, закони природи: він не повинен забувати, що особливістю сільськогосподарського виробництва є його сезонність і своєчасне виконання робіт: сівба, збір урожаю, догляд за тваринами тощо.
Окремо викладач зупинився на розвитку підприємництва в сільському господарстві. Він, зокрема, ознайомив присутніх з основними положеннями Законів України «Про власність» та Закону «Про колективне сільськогосподарське підприємство». В розмові  були визначені правові, економічні, соціальні та організаційні умови діяльності колективних сільськогосподарських підприємств.
Участь у семінарі дав можливість присутнім безробітним поділитися власним досвідом обробки землі, думками стосовно того, чим можна зайнятися в сільській місцевості в кризові часи та вислухати ідеї інших: це і вирощування картоплі, городини, ягід, зелені, грибів, розведення великої рогатої худоби, домашньої птиці, риби в штучних водоймах, виготовлення олії тощо.
Щоб українське село почало жити заможно – на часі українському селянинові важливо мати власну ІДЕЮ та БАЖАННЯ втілити її у життя.

Автор: Анфіса Михайленко, провідний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Карлівського РЦЗ; www.dcz.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 лютого 2010, 11:16 | Карлівка | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації