Вхід | Реєстрація

Готуємось до 9 травня

Готуємось до 9 травня

На минулому тижні, 18 квітня, у Царичанській селищній громаді відбулося засідання виконкому. На черзі денній стояло 7 питань. Провів засідання голова селищної ради і голова виконкому Геннадій Сумський.
Першого до розмови викликали директора школи естетичного виховання Андрія Мельника, який повідомив членам виконкому про діяльність закладу. У ході доповіді Мельник зазначив, що музична установа заснована ще в далекому 1953 році і що в жовтні цього року школа відзначатиме 65‑річний ювілей. Зі слів доповідача, 16 років успішно працює і художнє відділення.

Станом на сьогодні структура школи естетичного виховання об’єднує 5 відділів: музично–теоретичний; фортепіанний; відділ народних інструментів; вокальний та художній. При закладі працюють чотири творчих колективи: хор «ТОНІКА», ансамбль бандуристів «Джерело», вокальні квартет «Ars Nova» та ансамбль «Акцент». За останні півтора року контингент учнів виріс до 177 чоловік. Найбільшу кількість становлять діти Царичанської ОТГ (155 учнів), 8 учнів Ляшківської ОТГ, 2 учні з Могилівської ОТГ, 3 — Цибульківської сільської ради та 9 учнів з Китайгородської ОТГ. Від громади школі виділили автобус для підвозу дітей на заняття. У закладі працює 13 викладачів. За дітей, які навчаються вокалу, грі на фортепіано, електронних інструментах, батьки платять 130 гривень у місяць, грі на народних інструментах — 100 гривень, на художньому відділенні — 122 гривні.

Зі слів директора школи естетичного виховання, сума коштів, які надійшли на спецрахунок від батьківської плати та оренди у 2017 році, складає 84 594 гривень, у 2018 — 57 420. У минулому році було здійснено заміну котлів та системи опалення. Тепер учням і педагогам тепло. Андрій Анатолійович повідомив, що на сьогодні триває ремонт приміщень. Відремонтовано холл і половину класів. Для проведення ремонту внутрішніх приміщень та оплати енергоносіїв у 2017 році було використано 153 127 гривень, а у 2018 році — 144 002 гривні. Разом з тим, є і проблеми, які озвучив доповідач. Це відсутність комп’ютерної техніки, потреба у ремонті даху будівлі, частковому ремонті фундаменту, відсутність деяких штатних одиниць тощо.

Що стосується досягнень учнів школи, то у минулому році із 13 випускників 5 вирішили обрати мистецтво своєю майбутньою професією. Вихованці є постійними учасниками обласних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів. Серед колишніх випускників закладу є відомі виконавці, кандидати мистецтвознавства.

Щодо роботи закладу, Геннадій Сумський наголосив на прискоренні ремонту та дав термін упоратися з ним до святкування ювілею, а також працювати над збільшенням кількості учнів.

Що стосується заходів щодо відзначення Дня пам’яті та примирення на території Царичанської громади, то їх передбачається декілька. До святкування буде проведений урочисто–траурний мітинг, 8 травня— концерт у геріатричному пансіонаті, а 9 травня відбудеться дитячий концерт. Крім того, пройдуть обстеження матеріально–побутових умов проживання ветеранів, учасників бойових дій, інвалідів Другої світової війни; роботи по прибиранню та благоустрою кладовищ, братських могил, обелісків; уроки мужності у школах; відкритий турнір з пауерліфтингу та армрестлінгу до Дня Перемоги та багато іншого. У ході роботи виконкому було визначено організаційний комітет з підготовки до відзначення славної дати. Відповідальність поклали на голову виконавчого комітету Геннадія Сумського, заступника Володимира Стрільця та секретаря Наталію Герасименко, а також членів комітету в складі 9 чоловік.

У ході засідання присутні узгодили комплекс заходів до 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Затвердили список тих, які потребують матеріальної допомоги. Цього разу допомогу на свої потреби отримають 20 громадян. Також заслухали інформацію Юрія Липки, начальника соціально–гуманітарного відділу виконавчого комітету, про громадян, які потребують соціального обслуговування (6 чоловік) та супроводу (3 особи). Зняли із соціального супроводу громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах, 7 сімей та 2 громадян, у зв’язку з подоланням складних життєвих обставин.

Завершилось засідання виконкому розглядом заяв громадян.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 квітня 2018, 11:55 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації