Вхід | Реєстрація

Міськрада забороняє, але продавці ігнорують

Міськрада забороняє, але продавці ігнорують

Тижневик дізнався, чи виконується рішення міської ради про заборону продажу алкоголю в нічний час доби.

23 квітня Президент Петро Порошенко підписав законопроект, який надає право місцевій владі самостійно обмежувати продаж алкоголю в певний час доби. Тепер заборону можуть установлювати сільські, селищні та міські ради в межах своїх адміністративних територій. Заборона поширюється на продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин суб’єктами господарювання. Обмеження не поширюються на ресторанне господарство. На порушників чекає штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень).

У Кобеляках така заборона діє ще з 24 лютого минулого року. Рішення було прийняте на виконкомі міської ради і опубліковане на офіційному веб-сайті. Документ забороняє продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) на території міста в стаціонарних об’єктах торгівлі, крім закладів ресторанного господарства, у період з 21:00 до 7:00 щоденно, враховуючи вихідні дні та свята.

Контроль за дотриманням рішення виконавчого комітету міської ради рекомендовано здійснювати працівникам Кобеляцького відділу поліції. У документі говориться, що поліцейські мають посилити контроль за дотриманням вимог статей 178, 182 Кодексу України про адміністративні порушення, аби не допускати розпивання громадянами алкогольних напоїв на вулицях та появу в громадських місцях у нетверезому стані.

Кореспонденти тижневика перевірили, чи виконують продавці в магазинах рішення Кобеляцької міської ради. Для цього обрали цілодобовий магазин, який працює в центрі міста. Саме в цій торговельній точці у нічний час доби полюбляє скуплятись молодь. Неодноразово поряд із магазином виникали сварки і бійки.

Виявилось, що касири ігнорують рішення виконавчого комітету і, не зважаючи на заборону, продають алкоголь у заборонений час доби.

Тепер поліцейським разом із членами виконкому не завадило б продовжити своєрідний флешмоб і перевірити всі магазини та заклади ресторанного господарства на дотримання рішення міської ради. Заодно і казну міста наповнять.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 травня 2018, 10:10 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації