Вхід | Реєстрація

Нововведення для першачків: проблем із документами не виникає

Нововведення для першачків: проблем із документами не виникає

Минулого тижня засоби масової інформації повідомили, що розпочався прийом документів від першокласників за новими правилами. Зокрема, дітей братимуть до школи виключно за місцем проживання, а не за результатами співбесіди чи тестування.

Тобто, у навчальний заклад в першу чергу зараховуватимуть дітей, які проживають на території обслуговування школи. Також привілеї надаватимуться тим майбутнім школярам, чиї брати або сестри навчаються у цій школі. Крім того, позачергово зараховуватимуться і діти вчителів.

Роз’яснення з приводу цих нововведень надала начальник відділу освіти Наталія Коваль:

— Для жителів міста та району нічого не зміниться, оскільки ця практика існує в нас досить давно. У Кобеляках за кожною школою закріплені мікрорайони. Педагоги зустрічаються з батьками і запрошують їхніх дітей на навчання. Проводять для них дні відкритих дверей, набирають підготовчі групи. Після того, як батьки напишуть заяви, ми збираємось із директорами трьох міських шкіл і переглядаємо списки. Паралельно в два навчальні заклади заяви можуть подати лише кілька батьків. Тоді ми дивимось на адресу, де дитина проживає. Якщо це територія, наприклад, третьої школи, то пропонуємо батькам віддати дитину в цей навчальний заклад. Узагалі, у одному класі можуть навчатись до 30 учнів.

Також Наталія Мефодіївна пояснила, що визначенням мікрорайонів і вулиць, які відносяться до навчальних закладів, займаються органи місцевого самоврядування. Тому Кобеляцька міська та Білицька селищна ради мають розробити відповідні документи і направити їх у відділ освіти.

Згідно перспективного плану, у наступному навчальному році за парти сядуть 401 учень. Найбільше охочих навчатись у Кобеляцькій загальноосвітній школі №2. Тут планують здобувати знання 90 дітей. Навчально-виховний комплекс очікує на 54 першокласники, а третя школа — на 15. Опорні заклади «Білицька ЗОШ» та «Бутенківська ЗОШ» поповняться 35 та 24 учнями відповідно.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації