Вхід | Реєстрація

Обидві кобеляцькі команди поступаються суперникам

Обидві кобеляцькі команди поступаються суперникам

ФК «Кобеляки» привозить першу поразку з Горішніх Плавнів, а «Колос» — із Диканьки.

Минулими вихідними стартував Чемпіонат Полтавської області з футболу. Його проводить новостворена громадська спілка «Федерація футболу Полтавщини». У змаганнях беруть участь 31 команда, які розділені на дві підгрупи «А» і «Б» за територіальним принципом.

 

Система проведення турніру

Змагання проходитимуть у два етапи. На першому команди у своїх групах зіграють у одне коло «кожен із кожним». Ігри чемпіонату відбуватимуться щосуботи і щонеділі.

Після одноколового турніру по п’ять кращих колективів із груп створюють (разом з юнаками) вищу лігу чемпіонату, де в одне коло визначать чемпіона. Після групового етапу очки команд-учасників вищої ліги обнуляються. За підсумками чемпіонату до першої ліги не переходить жодна команда.

Команди, що не потрапили до вищої ліги, створюють першу лігу області, залишаючись у групах. До другого етапу колективи виходять із очками, набраними в іграх між собою. Очки, набрані з командами, що вийшли до вищої ліги, анулюються. На другому етапі колективи першої ліги зіграють між собою в одне коло. По дві кращі команди груп виходять до фінальної частини змагань (дорослі і юнаки — окремо), де в матчах вдома і на виїзді визначають чемпіона. Переможці груп переходять до вищої ліги чемпіонату Полтавської області 2019 року.

 

«Колос» і ФК «Кобеляки» грають у групі «А»

Обидві кобеляцькі команди подали заявки на участь у чемпіонаті. Хоча в березні міський голова Олександр Копелець, який опікується ФК «Кобеляки», попереджав депутатів, що через фінансові труднощі команда може відмовитись від турніру і призупинить діяльність. Депутати навіть розділили на комісіях кошти, що були закладені на утримання команди. Та вже за кілька днів на сесії очільник міськради повідомив, що батьки футболістів і вболівальники не підтримали таке рішення. Як наслідок, команда заявилась на чемпіонат.

У групі можна одразу виокремити лідерів. Це — чинний володар Суперкубка «Рокита» з однойменного населеного пункту Великобагачанського району, решетилівське «Динамо», яке змінило назву та дислокацію і тепер виступатиме в Полтаві під назвою «Легіон», та «Фламінго» з Горішніх Плавнів. Добре укомплектовані команди з Диканьки і Карлівки.

До речі, «Колос» цей сезон розпочав без легіонерів. За неофіційною інформацією, Валерій Дрига та Олексій Чепурко відмовились надавати фінансову підтримку команді. ФК «Кобеляки» виступає минулорічним складом.

У першому турі обласного чемпіонату в групі «А» були зафіксовані такі результати: «Фламінго» (Горішні Плавні) — «Кобеляки» — 5:1 (юнаки 3:0), «Легіон» (Полтава) — «Динамо» (Решетилівка) — 6:2 (юнаки 8:1), «Рокита» — «Машівка» — 10:1 (юнаки 2:1), «Зіньків‑1604» — «Маяк» (Котельва) — 3:1 (юнаки 1:3), «Карлівка» — «Стандарт» (Нові Санжари) — 6:1 (юнаки 1:4), «Диканька» — «Колос» (Кобеляки) — 1:0 (юнаки 0:5), «Псел» (Гадяч) — «Чутове» — 0:1 (юнаки 1:2), «Козельщина» — «Аргус» (Голобородьківське) —  2:3 (юнаки 3:0).


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2018, 16:54 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації