Вхід | Реєстрація

Інна Коба успішно звітується про роботу. А Борис Федоренко тепер не опонент, а помічник

Інна Коба успішно звітується про роботу. А Борис Федоренко тепер не опонент, а помічник

29 квітня в Будинку дитячої та юнацької творчості звітується селищний голова Інна Коба. Звіт про роботу голови та виконавчого комітету триває понад дві години. А завершальний виступ  очільниці Новосанжарської ОТГ присутні зустрічають оплесками. Успішною роботу керівника громади визнають навіть колишні опоненти. Далі — у нашому матеріалі.

 

Ремонт доріг у Нових Санжарах — на гарантії

Послухати звіт Інни Коби про роботу в 2017 році, свою особисту та очолюваного нею виконавчого комітету, приходять більше п’ятдесяти жителів Нових Санжар. Близько сорока хвилин Інна Коба зачитує звіт. У ньому перераховує відремонтовані дороги, замінені водогони, освітлені вулиці, проведені заходи з благоустрою, облаштовані місця відпочинку. Присутні уважно вислуховують доповідь. Потім задають запитання.

— Чому місток на Зарічку постійно лагодять якимись дощечками? У селищної ради ніде взяти нормальні дошки? Там гвіздки потім із них стирчать? Зробіть його по-людському! — емоційно виступає депутат районної ради Олександр Хвіткевич. — Що це за дороги, які щороку роблять на одному і тому ж місці? Яка якість цих робіт? І що з будинком відпочинку «Ворскла»? Там скоро динозаври заведуться! Чи його хочуть віддати комусь за 100 гривень чи приватизувати, чому воно розвалюється?

Інна Коба відповідає по пунктах. Що свого лісу для виготовлення дощок селищна рада не має, тому містки лагодять наявними матеріалами. Щодо гвіздків, які стирчать у різні боки, — вона їх не бачила, хоча щоранку проїздить Новими Санжарами, а по містках — проходить. Стосовно якості ремонту доріг зауважує, що селищна рада бере у всіх виконавців робіт гарантійні листи. У випадку капітального ремонту — на 3 роки, поточного — на 1 рік.

— Там, де вже з’явилися ями чи інші дефекти, ми написали виконавцям листи. І вони будуть робити ремонт, але вже своїм коштом! — запевняє Інна Коба.

Стосовно долі «Ворскли», відповідає заступник селищного голови Валентин Івашина. Нагадує, що об’єкт не знаходиться на балансі Новосанжарської ОТГ. А всі спроби забрати його до комунальної власності гальмуються на рівні Києва.

 

Фінансувати терцентр самостійно Новосанжарська ОТГ не зможе

Далі Інну Кобу запитують про долю територіального центру, зокрема, про реабілітаційне відділення. Селищний голова пояснює, що ОТГ готова фінансувати заклад, але не повністю.

— Це заклад районний, який надає послуги жителям не лише селища. Тому і співфінансувати його має весь район. Ми самі не потягнемо цю машину. Але ні в якому разі він не буде закриватися. І відмовлятися від нього ми не будемо.

Задають також питання щодо долі шкірзаводу. Нагадаємо, у районі вже півроку ходять чутки, що на території підприємства облаштують лінію з переробки сміття. Проте конкретними фактами вони не підтверджуються.

— Шкірзавод продали ще 20 років тому. Це — приватна власність. Стосовно будівництва на території — нас запевняє власник, що там будуть склади. Щодо переробки сміття — у нас немає такої інформації і, звичайно, ми будемо проти такої діяльності під боком у нашого містечка, — запевняє Інна Коба.

 

Кандидат у селищні голови не вивозить сміття

Близько двадцяти хвилин задає питання Інні Кобі колишня конкурентка на виборах Галина Курило. Нагадаємо, під час виборів 2015 року Галина Василівна посіла друге місце, поступившись Інні Кобі у п’ятдесят голосів. Задає питання стосовно відсутності в селищі обліку піднятої питної води, якості ремонту доріг: навіщо три роки ремонтують одну й ту саму дорогу? Також цікавиться, чому їй прийшов «листок щастя» щодо боргу за вивіз сміття, якщо вона письмово повідомила підприємство, що у зимовий період не користуватиметься послугою з вивезення побутових відходів?

Дехто з присутніх у залі негативно реагує на велику кількість питань від одного учасника слухань. Проте Інна Коба відповідає. Щоправда, не на питання про облік води. Про ремонт доріг констатує — дорогу роблять не в одному місці.

— Якщо ви уважно дивились, то ремонт, проведений у 2016-му, тримається краще, ніж зроблений у 2017‑му. Але немає такого, що роблять на одному місці. Приміром, по вулиці Незалежності робили різні ділянки за окремими проектами.

 

Подарований європейський бульдозер ремонтували за бюджетні кошти

Співвідповідачем звіту періодично виступає виконуючий обов’язки старости в Зачепилівці Михайло Заріцький. Зокрема, багато говорить про полігон твердих побутових відходів: стосовно того, скільки коштів вилітає в трубу бульдозера у вигляді спаленої солярки під час розрівнювання сміття. Згадує Михайло Андрійович також і про те, що на ремонт подарованого «Деспро» бульдозера «Катерпіллер» довелося потім витрачати близько 60 000 гривень.

 

Борис Федоренко тепер не «проти», а «за»

Чи не найбільший фурор під час звіту викликає виступ ще одного колишнього кандидата на посаду селищного голови Бориса Федоренка. Він двічі конкурував з Інною Кобою на виборчих перегонах — у 2015‑му та 2017‑му. І двічі поступився їй. Під час передвиборчої кампанії жорстко критикував опонента (і за зроблене, але не так, і за незроблене взагалі). Тепер же виступ Бориса Васильовича незвично м’який і стриманий:

— Звіт — це позитивний момент! Керівник має звітуватися про свою роботу перед громадою. Мешканці селища повинні контролювати роботу і голови, і виконавчого комітету, а ті, у свою чергу, мають прислухатися до критики! Ви знаєте, що громадська організація «Голос Новосанжарщини», яку я очолюю, багато конструктивно критикувала керівництво ради. І це йшло на користь, тому що до наших зауважень прислухались!

Далі Борис Федоренко говорить про спільну працю на користь новосанжарської громади. Пізніше з виступу стає зрозумілою причина такої тональності Бориса Васильовича. Він повідомляє, що пройшов конкурс і очолив відділ освіти, культури і соціального захисту в Новосанжарській ОТГ.

Закінчується звіт емоційним виступом Інни Коби, у якому вона закликає всіх об’єднати зусилля і працювати разом для розбудови і покращення Нових Санжар. Її слова присутні зустрічають оплесками. Якщо констатувати по факту, то у порівнянні, приміром, із роботою Андрія Реки на посаді селищного голови, рада стала набагато відкритішою та публічнішою. І звіт, який провела Інна Коба в суботу, це зайвий раз підтверджує.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2018, 17:24 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації