Вхід | Реєстрація

Не переконалися в безпеці свого маневру

Не переконалися в безпеці свого маневру

Часто такі дії водіїв транспортних засобів стають причинами дорожньо-транспортних пригод. І добре, коли при аварії страждають лише автівки, а не люди.

Про дві таких ДТП, що сталися 9 і 13 квітня, нам повідомив старший інспектор Царичанського відділення поліції, капітан ВасильЧерниш.

9 квітня, близько 17 години, водій «Шевроле Лачетті» Г. (1997 року народження), керуючи автівкою по вулиці Центральній у Китайгороді і виконуючи маневр об’їзду перешкод, не переконався в безпеці свого маневру. Водій допустив зіткнення з автомобілем «Фольксваген» під керуванням водія К. (1974 року народження). Автівкам було завдано механічних пошкоджень. Люди не постраждали.

13 квітня ДТП сталася по вулиці Центральній селища Царичанка. Власник ГАЗу 24, людина похилого віку (1937 року народження), близько 8:45 їхав по дорозі та перед початком розвороту не впевнився у безпеці свого маневру і зіткнувся з «Land Cruiser 200» під керуванням водія Г. (1988 року народження). Знову ж таки, транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень.

Працівник поліції акцентував та в котрий раз наголошував власникам усіх видів автотранспортних засобів на необхідності збереження особливої пильності на дорогах, максимальної уваги та відповідальності за свої маневри. Сівши за кермо, людина, перш за все, має бути врівноваженою, спокійною, не відчувати фізичної втоми чи недомагання. Це так має бути в ідеалі, а в житті водії не дослухаються до цих порад (чи просто ігнорують їх) та продовжують порушувати Правила дорожнього руху, завдаючи шкоди собі та іншим учасникам.

Василь Черниш також зауважив, що з настанням тепла на дорогах активізувався рух пішоходів, особливо дітей. Тож обом сторонам (водіям і пішоходам) треба зберігати взаємоповагу, бути пильними на дорозі та не допускати критичних ситуацій. Батькам дітей треба постійно нагадувати їм про обережність та необхідність дотримуватися Правил дорожнього руху.

Залишається тривожною і статистика кількості аварій, які спричиняють нетверезі водії. На суб’єктивну думку автора, багато людей поблажливо і лояльно ставляться до керування в нетверезому стані, не вбачаючи в цьому якоїсь загрози. Особливо це стосується маленьких сіл, де люди досить зухвало і недбало відносяться до своїх водійських обов’язків. Пояснимо. Є такі місцевості, де рідко або майже ніколи не ступала нога даішника (на сьогодні — поліцейського). Тому селяни не бояться їздити нетверезими, не думають, що ризикують життям — своїм та чужим. У результаті. у маленьких і віддалених від цивілізації селах, де рух транспорту незначний, люди часто гинуть. Гадаємо, справа навіть не в тому, що нікому карати за це, а в загальному лояльному ставленні до керування напідпитку. Свідомий водій, перебуваючи в гостях, каже, що не п’є, бо за кермом, люди дивуються: «То й що?» Це факт. А якби такі випадки спричиняли осуд, люди б думали, чи пити.

А скільки прикладів, коли батьки купують неповнолітнім мотоцикли чи мопеди! На День народження батько 14–річному (!!!) синові подарував мотоцикл. А той сільськими вулицями ганяє і вдень, і вночі, здіймаючи куряву на своєму «конику». І жоден з односельців це не засуджує, ставиться поблажливо. Мовляв, батькові нічого не шкода для свого сина. Знайомі розповіли про трагічний випадок у сільській глибинці. Багатодітна сім’я мала десятеро дітей. Нещодавно їхній старший син розбився на батьковій машині — взяв покататись. Був добряче напідпитку. У салон набилося багато молоді. І ніхто з дорослих не зупинив зухвальців. Юний нетверезий водій не впорався з керуванням та вилетів у кювет. Друзі встигли вискочити з машини, а він — ні. Результат — трагічна загибель хлопця. Висновок: доки кожна людина не почне усвідомлювати особисту відповідальність за свої вчинки, доти й триватиме непоправне. Не лякатимуть навіть ні шалені штрафи, ні адміністративна чи кримінальна відповідальність.

 

Шукаєш роботу? Шахраї тобі можуть допомогти

Коли людина попадає в скруту, розраховує якщо не на підтримку, то принаймні на розуміння. Але шахраї, будучи хорошими психологами, добре знають, що саме в цей період життя емоційний стан жертви робить її легкою здобиччю, а отже, можна зіграти на почуттях і видурити трохи грошей.

Так останнім часом зросла кілкість випадків телефонного шахрайства щодо людей, які шукають роботу. Для цього аферисти (від імені роботодавців) зазначають в оголошеннях про пошук працівників платні телефонні номери. Тож за нетривалу розмову можна заплатити кілька сотень гривень. Саме тому завжди перевіряйте номери з невідомими кодами, з’ясовуйте, що це за оператор і яка тарифікація. А ще мають насторожити оголошення на зразок «Резюме не розглядаємо, лише телефонні дзвінки».

Також шахраї можуть вказувати платні телефонні номери в оголошеннях про розпродаж, дешеві кредити та послуги. Особливо цинічні комбінатори шахрайських схем не цураються і абсолютно безсовісних вчинків. Наприклад, вказують такі номери телефонів у проханнях допомогти з лікуванням хворим дітям чи з пошуком донора. Працівники Царичанського відділення поліції застерігають громадян:

— Будьте завжди обережними! Перевіряйте будь-яку інформацію.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 травня 2018, 19:25 | Царичанка | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації