Вхід | Реєстрація

Про майбутніх спеціалістів потрібно дбати сьогодні

Про майбутніх спеціалістів потрібно дбати сьогодні

У Ліщинівському будинку-інтернаті постійно проходять виробничу практику учні аграрного ліцею. З наступного року директор соціальної установи Анатолій Шкарбан планує розширити базу для практикантів.  
На сьогоднішній день проблема працевлаштування молоді в Україні стоїть дуже гостро. Роботодавці воліють співпрацювати лише з кваліфікованими спеціалістами, які добре розуміються на своїй професії і не потребують додаткових вкладень у навчання. Обов’язковою умовою прийняття на роботу молодих кадрів є стаж. Роботодавці вимагають, аби працівник мав практичні навики, при цьому не бажають брати для проходження практики студентів.

Зіштовхнувшись із подібними умовами працевлаштування, учорашні студенти їдуть працювати за кордон. Звичайно, що зовсім не за професією. І це стосується як випускників вищих навчальних закладів, так і професійно-технічних училищ.

Директор Ліщинівського будинку-інтернату Анатолій Шкарбан переймається цією проблемою і усвідомлює, що з навчального закладу мають виходити спеціалісти, котрі освоїли професію на практиці.

Анатолій Шкарбан розповів, що більше шести років соціальний заклад, який він очолює, співпрацює з Кобеляцьким аграрним ліцеєм:

— У нас проходять практику учні різних спеціальностей. У будинку-інтернаті практиканти мають змогу освоїти навики роботи в бухгалтерській справі, на кухні та в перукарні. Ми розуміємо, що майбутнім спеціалістам за час навчання потрібно здобути не лише теоретичні знання, а й практичні вміння. Тим більше, що таких навиків, які вони отримують у нас на кухні чи в перукарні, їм навряд чи вдасться здобути. Хоча всі працівники нашої соціальної установи постійно зайняті своєю роботою, але вони не відмовляють навчати майбутніх колег, оскільки колись самі були студентами і так само проходили практику. До речі, за це працівники будинку-інтернату не отримують додаткової оплати.

Як пояснив Анатолій Шкарбан, він розуміє, що, не маючи навиків, працевлаштуватись учням ліцею буде надзвичайно складно. Саме в будинку-інтернаті майбутній повар здобуде неоціненний досвід, бо йому потрібно приготувати страв на 350 чоловік. А до перукарів-практиканток мешканці займають черги. Адже дівчата роблять їм стильні зачіски. Тому співпраця будинку-інтернату з ліцеєм відбувається при повній взаємодопомозі. Зараз практику в соціальній установі проходять два повара і три перукарі.

Директор аграрного ліцею Олег Бровко зауважив, що з будинком-інтернатом у них тісна співпраця:

—  Таких керівників, як Анатолій Шкарбан, у Кобеляцькому районі залишились одиниці. Ліщинівський будинок-інтернат бере дітей на практику. Вони отримують там практичні знання. На зборах я наголошую батькам, що їхні діти мають обов’язково пройти виробничу практику, бо без навиків спеціаліста не буде.

— Усі хочуть приймати на роботу людей, які вже освоїли професію, але не зрозуміло, де вони повинні цього навчитись. З директор ліцею у нас була розмова з приводу того, щоб із наступного навчального року ми розширили базу, аби їх учні цілий рік курсами могли проходити практику на базі Ліщинівського будинку-інтернату. Учні задоволені, а ми вважаємо, що це дуже правильно, — додав Анатолій Шкарбан.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 травня 2018, 19:29 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації