Вхід | Реєстрація

На нараді говорили про ветеранів

У понеділок на нараді в райдержадміністрації переважно говорили про ветеранів та підготовку до святкувань з нагоди 9 травня.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ганна Омелян поінформувала присутніх про соціальний захист ветеранів війни з боку держави. Сьогодні ветеранами війни є не тільки сивочолі чоловіки та жінки, які захищали рідну землю на фронтах Другої світової, а й захисники наших кордонів у так званій зоні Антитерористичної операції, яка насправді є кривавою війною, де гинуть люди. Основним месенджем промови Ганни Омелян було звернення до всіх, хто спілкується з ветеранами, не залишити їх поза увагою та приділити максимум турботи й поваги.

За повідомленнями очільниці, у Царичанському районі проживає 913 громадян, які мають статус «ветеран війни», із них 22 — фронтовики. Уже майже всі ветерани отримали від держави разову грошову допомогу. У цьому році інваліди війни та прирівняні до цього особи І-ї групи отримали 3685 гривень; ІІ‑ї групи — 3265 гривень; ІІІ-ї групи — 2845 гривень. А також учасники бойових дій отримали 1265 гривень; особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 3685; члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни — 630 гривень; учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів — 525 гривень.

Згідно закону, кожен ветеран користується пільгами, до яких входять знижки по оплаті за житлово–комунальні послуги в межах норм споживання; пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу; 50-відсоткова знижка абонплати за користування стаціонарним телефоном; безоплатний проїзд усіма видами міського та приміського транспорту загального користування; безкоштовний проїзд усіма видами міжміського транспорту один раз на два роки або 50-відсоткова знижка на проїзд один раз у рік. На жаль, у нашому сучасному сьогоденні, і це факт, далеко не завжди ветерани–фронтовики можуть скористатися своїми пільговими правами. Досить часто такі люди, особливо в транспорті, не бажані. У погоні за довгою гривнею, хамовиті перевізники не бажають безоплатно обслуговувати таких пасажирів, відверто знущаються та викидають із салонів автівок. Є і багато інших випадків.

Із доповіді Ганни Омелян, у цьому році ветерани отримали пільги та субсидії на оплату житлово–комунальних послуг на загальну суму близько 15 мільйонів гривень.

З огляду на те, що 8 травня Україна святкує День пам’яті та примирення і 9 травня — 73‑ю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, начальник відділу організаційно–кадрової роботи Олена Канто коротко поінформувала присутніх про заходи, які відбудуться в районі і громадах з нагоди святкування. Це, перш за все, привітання з врученням подарунків і квітів усіх ветеранів–фронтовиків, відвідавши їх вдома, а також тих, які знаходяться в лікарні. Це проведення у школах, організаціях уроків мужності, вечорів пам’яті, виставок дитячих робіт, концертів, спортивних заходів, облаштування пам’ятників, обелісків, молебені в церквах тощо. Головним заходом такого величного свята є урочисті мітинги та вшанування пам’яті героїв.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 травня 2018, 13:56 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації