Вхід | Реєстрація

Наші на «Z–ефірі»

Наші на «Z–ефірі»

127 дітлахів Царичанської об’єднаної територіальної громади взяли участь в обласному дитячо-юнацькому фестивалі «Z–ефір».

Перший відбірковий тур фестивального дійства відбувся в селищі Петриківка, куди 3 травня з’їхалися представники Царичанського, Петриківського та Магдалинівського районів віком від 5 до 16 років.

Організатором фестивалю виступила Дніпропетровська обласна державна адміністрація. Заходом опікується голова облдержадміністрації Валентин Резніченко. Фестиваль проводиться з метою укріплення іміджу регіону — одного з розвинутих регіонів України, що всебічно підтримує та створює умови для самореалізації талановитих і обдарованих дітей та молоді.

Головна мета «Z–ефіру» — виявити нові таланти Дніпропетровщини, надати дітям і молоді можливість творчого спілкування та подальшого розвитку їх таланту.

Відзначимо, що на участь у конкурсі від Царичанської громади було подано 41 заявку. Усі учасники за свої старання отримали дипломи фестивалю. Більше того, майже у всіх номінаціях наші талановиті діти вибороли призові місця. Нагадаємо, що переможців першого туру чекає участь у другому, який відбудеться в місті Дніпро з 16 по 18 травня. За умовами конкурсу, третій тур фестивалю завершиться заключним гала–концертом з нагородженням переможців та великою концертною програмою.

У конкурсантів з Царичанської ОТГ є всі шанси потрапити до фіналу.

Загалом свої творчі здібності діти громади проявили у майже всіх номінаціях фестивального дійства. Номінації передбачались у таких видах мистецтва, як вокальний, інструментальний, хореографічний, театральний та оригінальний жанри.

Багато призових нагород для нашої громади здобули вихованці Царичанської школи естетичного виховання. Важливо назвати наших юних артистів, які на тлі більш потужних колективів та солістів виглядали гідно і впевнено. Серед інших вони вирізнялись оригінальністю, особливою артистичною енергетикою, креативністю, яскравістю костюмів та, як кажуть сьогодні, драйвовістю. Словом, наші діти були найкращими.

Третє місце цього конкурсного дня вибороли в номінації «вокальне мистецтво» Самір Талибов (Прядівська ЗОШ, вихованець школи естетичного виховання) та ансамбль «До-мі-солька» і гурт «Lime Next» (Будинок дитячої та юнацької творчості). Другу призову сходинку зайняли інструменталіст–клавішник Едуард Сирбу і співаки: вокальний ансамбль «Діти сонця» (Прядівська школа) та дует «Едельвейс» у складі сестер Анни та Анастасії Насс (учениці школи естетичного виховання). Пісня дівчат являється авторською. Одна написала музику, інша — слова. А їхній тато, протоієрей Діонісій Насс, зробив аранжування композиції. І нарешті, перші місця вибороли музиканти–інструменталісти Олександр Цуканов (бандура) та Єфрем Салосін (фортепіано). У наймолодшій віковій категорії юна піаністка Марія Журавель теж виборола перше місце, а від хору «Тоnika», у категорії «ансамблевий спів», присутні на фестивалі були в захваті. Море позитиву та хвилю аплодисментів визвав виступ творчого колективу «Ліра» (Преображенська школа). До речі, наші земляки, учні Молодіжнянської ЗОШ, також посіли перше місце. Юні актори Приорілля стали відкриттям у номінації «Театральне мистецтво».

А поки талановиті зірочки ретельно готувалися до участі в конкурсі, дорослі провели велику роботу по забезпеченню їхнього комфортного перебування на фестивальному заході. Дітям надали транспорт. Крім того, кожен в дорогу отримав набір солодощів. Не залишився осторонь і депутат обласної ради Гошгар Аладдін — огли Мухтаров, який подбав про паливо для транспорту.

Розуміючи важливість того, що в дітей має бути щасливе дитинство, що наші «діти–квіти» повинні реалізовувати свої здібності, мрії, бажання, втілювати їх у життя, виконком Царичанської селищної ради всебічно піклується про це та прикладає максимальні зусилля до процвітання таких чеснот. Розвиток особистісних якостей підростаючого покоління — це інвестиції в гармонійне та прекрасне майбутнє нашого Приорілля.

Маємо великі сподівання і надію, що конкурсанти, які увійшли до другого туру «Z–ефіру», і надалі перемагатимуть. Тоді ми їх побачимо в підсумковому гала-концерті. Упевнені, наші діти того варті. Уся громада ними пишається. Так тримати!


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації