Вхід | Реєстрація

Пожежі стаються з вини людей

Пожежі стаються з вини людей

За повідомленнями рятувальної служби в Царичанському районі, майже в усіх пожежах, які сталися в квітні, винні люди. За фразою «необережне поводження з вогнем не встановленої особи (вільний доступ)» стоїть елементарна недбалість і нехлюйство людей.

7, 8 і 9 квітня суха трава горіла поза межами населених пунктів Лисківки, Зубківки і Турового. У Лисківці пожежу загасили близько 13 години, вогонь пошкодив 0,5 гектара землі. У Зубківці пожежу було ліквідовано майже о шостій годині вечора. Сухостою згоріло на площі близько 1,8 гектара. А в селі Туровому вогонь знищив 1 гектар землі.

10 квітня до чергової пожежної частини надійшло повідомлення з Цибульківки, що по вулиці Молодіжній, 2 полум’я знищує сіно у приватному домоволодінні. Близько 0,4 тонни сіна згоріло. Пожежу було приборкано о 15 годині 36 хвилин. Збитки від вогняної події склали 5000 гривень. Причина — під час спалювання сухостою дружина власника помешкання не дотрималася правил пожежної безпеки.

Наступного дня, 11 квітня, знову горіла суха трава за Лисківкою. Сухостій було знищено на площі 0,5 гектара. Вогонь загасили близько 22 години.

15 квітня сталося дві пожежі. У Могилеві згоріла суха трава та дерев’яний паркан по вулиці Круглій (з вини сусіда, який поряд спалював сміття). Вогонь загасили о 15 годині 50 хвилин.

І знову загорається суха трава у Царичанці у домоволодінні по вулиці Цвіточній. Цього разу вогонь охопив близько 0,3 гектара землі. Приборкували пожежу до 14 години.

Рятувальники, вкотре звертаючись до громадян, наголошують не провокувати пожежі. Адже більшість вогняних трагедій відбуваються з вини людей, через їхню необачність та недбалість. Згідно правил пожежної безпеки, в Україні забороняється розводити багаття, користуватися відкритим вогнем на відстані менше, ніж 30 метрів від будівель та споруд, викидати незагашене вугілля. Важливо: у всіх випадках забороняється залишати без догляду джерело відкритого вогню.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 травня 2018, 14:14 | Царичанка | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації