Вхід | Реєстрація

В об’єднаних територіальних громадах краю створять поліцейські станції

В об’єднаних територіальних громадах краю створять поліцейські станції

Голова облдержадміністрації Валерій Головко, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Інна Іщенко, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області Денис Захарченко й голови об’єднаних територіальних громад Полтавщини обговорили концепцію «Поліція, громада – відкритий простір», яка зокрема передбачає створення поліцейських станцій в ОТГ.

– Наразі у нас завершується процес реформування. На жаль, нині нам бракує дільничних офіцерів поліції, проте проблеми, які потребують вирішення у місцевих громадах, не зникли. Дільничні є надією людей на те, що кривдники будуть покарані. Закон України «Про Національну поліцію» визначає необхідність взаємодії поліції і населення на засадах партнерства. Відповідно звертаємося до керівників об’єднаних територіальних громад знайти можливість щодо створення так званих поліцейських станцій у вашій місцевості, – зазначив Денис Захарченко. – Вони розміщуватимуться у віддалених населених пунктах. Там постійно перебуватиме дільничний офіцер поліції, буде виведено відеоспостереження. Дільничний виконуватиме тільки покладені на нього громадою функції, а потім звітуватиметься перед людьми про виконану роботу. Його представники громади обирають самі, з місцевих, а наше завдання – навчити, забезпечити усім необхідним. Дільничні перебуватимуть на утриманні в держави, а відповідатимуть перед громадою. Один дільничний має бути з розрахунку на 6-7 тисяч населення.

– Пропозиції кандидатів на посаду мають надходити саме від ОТГ, щоб потім не виникало зауважень до регіонального керівництва Національної поліції, мовляв, кого нам прислали. Водночас громада й нестиме відповідальність за запропонованого кандидата. Приміщення, в якому базуватиметься поліцейська станція, визначає ОТГ. У вирішення питання забезпечення станції транспортом включаємося ми – органи виконавчої влади і місцевого самоврядування, – як партнери. Уже маємо певний досвід, коли минулого року заклали у бюджети, а цього року передали до органів місцевого самоврядування кілька автомобілів. Створимо окрему програму по співфінансуванню, де за рахунок бюджетів області допомагатимемо у придбанні автомобілів для дільничних поліцейських для патрулювання і здійснення функціональних обов’язків, які на них покладені у межах відповідної території, – розповів Валерій Головко.

За словами Дениса Захарченка, заробітна плата дільничного – від 8 тисяч гривень, крім того, враховуються звання і вислуга років. Вища освіта обов’язкова, бажано юридична.

– Потрібно поставитися до питання обрання дільничного дуже виважено. Це не просто працевлаштування, а закріплення величезних зобов’язань за особою, яка забезпечуватиме безпеку на вашій території, – звернувся до голів об’єднаних територіальних громад Валерій Головко. – Людина, яку обираєте, має бути авторитетною, порядною, відповідальною.

Через кілька днів поліцейську станцію відкриють у Ланнівській ОТГ Карлівського району.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2018, 11:09 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації