Вхід | Реєстрація

Діабетики мають бути і будуть з інсуліном

Діабетики мають бути і будуть з інсуліном

Нещодавно на адресу Кобеляцької ЦРЛ надійшов лист-повідомлення досить тривожного змісту від Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

У ньому повідомляється, що субвенцією з державного бюджету на забезпечення хворих на цукровий діабет для області передбачено 27 693,3 гривні, які будуть надходити щомісячно по 2 307,7. Відповідно до проведеного аналізу потреб у препаратах інсуліну лікувально-профілактичних закладів області, виділена сума коштів із держбюджету покриває загальну потребу в препаратах лише орієнтовно на 35 відсотків.

На жаль, не краща картина вимальовується і для діабетиків з нашого району. Зокрема, нам доведено до відома, що, згідно з розрахунковим коефіцієнтом, відповідно до кількості хворих (6 дітей і 240 дорослих), а також у відповідності до виділених коштів з держбюджету, орієнтовна квота по району на рік (починаючи з січня місяця поточного року) становить 815 655 гривень, фінансування якої відбуватиметься щомісячно рівними частинами.

Варто зазначити, що узагальнена річна потреба хворих з Кобеляцького району в препаратах інсуліну орієнтовно становить 2 253 353 і, як наслідок, нестача коштів за заявкою складатиме 1 437 698. Нам також повідомлено, що цей розподіл коштів доведено до обласного комунального підприємства «Полтавафарм». Ця фірма буде здійснювати відпуск інсуліну за пільговими рецептами через закріплену за нами аптеку №146 виключно в межах визначеного місячного кошторису.

Враховуючи вищезазначене, нас зобов’язано стовідсотково забезпечити усіх 6 наших дітей-діабетиків препаратами інсуліну за кошти держбюджету України, а це становитиме орієнтовну річну потребу 97 647 гривень.

Крім того, Департамент охорони здоров’я області наголошує на необхідності своєчасного вжиття відповідних заходів реагування з метою належного надання медикаментозної допомоги інсулінозалежним хворим у Кобеляцькому районі. У відповідності до цього, адміністрацією центральної районної лікарні були направлені листи-клопотання до райдержадміністрації, районної ради, до міської, селищної, сільських рад та об’єднаної громади. Сподіваємось та віримо, що наші діабетики будуть і надалі з інсуліном.


Автор: Володимир КАЗИРОД, головний лікар Кобеляцької ЦРЛ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 травня 2018, 09:10 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації