Вхід | Реєстрація

Серед кримінальних справ переважають крадіжки

Серед кримінальних справ переважають крадіжки

З 7 по 14 травня до Новосанжарського відділу поліції надійшли 131 заява та повідомлення. До Єдиного реєстру досудових рішень внесено відомості 20 повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.

 

Крадуть усе

7 травня до чергової частини Новосанжарського ВП надійшла заява від жителя села Зачепилівка. Чоловік повідомив, що днем раніше, близько 12:00, у Нових Санжарах, на території ринку, невідома особа вчинила крадіжку двох мобільних телефонів марки Lenovo A-1000. Сума завданих збитків становить 5000 гривень. Ця подія внесена до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України «Таємне викрадення чужого майна (крадіжка)» — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Наступного дня мешканка Нових Санжар повідомила поліцейських, що залишила без нагляду сумку на зупинці поблизу магазину «Продукти». Скориставшись цим, невідома особа викрала її банківську картку та зняла в банкоматі 2000 гривень. Відомості за цим фактом внесенні до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 185 ККУ.

10 травня житель Нових Санжар розповів по телефону, що вночі невідомі особи викрали з вежі стільникового зв’язку «Водафон», яка знаходиться поблизу села Лелюхівка, вісім відрізків спеціального кабеля по 40 метрів. Ця подія внесена до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 ККУ.

12 травня до чергової частини звернувся житель села Нехвороща із заявою про те, що в період часу з 4 по 12 травня невстановлена особа викрала з його подвір’я електродриль «WINTECH» та шліфувальну машинку «CRAFT-TEC». Сума збитків — близько 4000 гривень. Поліцейські встановили, що крадіжку вчинив житель Нехворощі. Подія внесена до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією, передбаченою частиною 1 статті 185 ККУ.

Крім того, працівники поліції затримали жителя Малої Перещепини, який наприкінці квітня здійснив крадіжку 6‑ти металевих стовпчиків із огорожі дачного домогосподарства. Речові докази вилучено та повернуто власникові.

 

Псевдобанкір

8 травня мешканка села Пологи-Низ розповіла, що чотирма днями раніше до неї зателефонував чоловік і відрекомендувався працівником охоронної служби «Аваль-Банку». Чоловік сказав, що її картка заблокована і попросив надати йому інформацію по ній. Після цього заявниця виявила, що з картки зникли 6373 гривні. Відомості внесені до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 190 ККУ «Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)» — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.


Автор: За матеріалами Новосанжарського ВП


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 травня 2018, 14:44 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації