Вхід | Реєстрація

Від 27-ми до 62‑х

Від 27-ми до 62‑х

Саме таким є вік людей, які в день весняного Миколая виконали почесну донорську місію.

У вівторок у хоспісному відділенні Кобеляцької центральної районної лікарні відбулася традиційна акція по забору донорської крові. Це вже не вперше подібні заходи співпадають у часі з великими християнськими святами. І, як говорять священики, тим більш почесно допомагати своєю кров’ю зовсім невідомим тобі людям у незвичайний для віруючої людини день.

Знову ж, традиційно бажаючих здати кров для потреб хворих виявилося достатньо. У всякому випадку, встановлену напівофіційну норму в 60 донорів Кобеляцький район вчергове виконав без проблем. Першими, як завжди, були медики. Кров здавали і медсестри, і лікарі, серед них — головний лікар ПМСД Любов Коломієць і головна медсестра ЦРЛ Вікторія Омельяненко.

Медсестра Оксана Лашко розповіла, що на донорський пункт прийшли навіть ті люди, яких медики не запрошували, вирішивши дати їм своєрідний відпочинок. Але вони дізналися про акцію з інших джерел. Один чоловік навіть трішки обурився:

— А мене чому не запросили? Ну здавав я кров кілька місяців тому, здам іще. Це ж комусь потрібно буде.

Як завжди, прийшли і здали кров постійні донори Надія Коваленко, Сергій Мараховець, Сергій Слюсар, Лариса Глова, Ольга Жерепа, Павло Яровий і багато інших. Були й своєрідні новобранці. Вони влилися у лави донорів цілим колективом. Мова йде про працівників психоневрологічного будинку-інтернату, що в селі Лісне.

Як розповідають медики, кров здають люди, незалежно від віку, статі і соціального статусу. Для більшості цей почесний обов’язок уже став ледве не звичкою. Цього разу найстаршому донору було 62 роки, наймолодшому — 27.

Наступний забір крові має відбутися через три місяці — 21 серпня. Редакція обов’язково нагадає про цю акцію ближче до дня її проведення.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 травня 2018, 11:17 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації