Вхід | Реєстрація

Юних кобеляцьких журналістів відзначили на міжнародному конкурсі

Юних кобеляцьких журналістів відзначили на міжнародному конкурсі

Троє вихованців будинку дитячої та юнацької творчості успішно виступили на фестивалі журналістики, де посіли перше місце.

Тижневик регулярно висвітлює успіхи школярів, які розвивають свої здібності разом із викладачами БДЮТ. З 18 по 20 травня кобеляцька делегація побувала в Києві. Максим Білаш, Вікторія Детюк, Єлизавета Карпенко та керівник гуртка Олена Білаш взяли участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах». Цей фестиваль проводиться шістнадцятий рік поспіль. Його організацією займається Департамент освіти, науки, молоді й спорту Київської міської адміністрації та Міністерство освіти і науки.

Олена Білаш розповіла, що конкурсна програма була розрахована на три дні. Церемонія нагородження проходила в Київському Палаці дітей та юнацтва. Усього організатори відібрали для участі 300 дітей із 17 регіонів України та Білорусії, Придністров’я, Польщі й Азербайджану. Учасники подали 2800 робіт, які оцінювались у десяти номінаціях: «Літературний твір», «Газета», «Журналістська робота», «Інтернет-журналістика та ІТ-проект», «Медіа-проект», «Телефільм», «Фоторепортаж», «Радіоробота», «Голос покоління Z», «Традиції та новаторство». Учасники проживали в дитячому оздоровчому таборі «Лідер», що в Пущі-Водиці. Для них проводились квести, ярмарки медіа-ідей, різноманітні конкурси й забави, інтерактивні вечори відпочинку. Дітей учили організовувати журналістські розслідування, презентували їм майстер-класи.

— Нашу область представляли делегації з Полтави, Кременчука і Кобеляк. Усього — 20 чоловік, — говорить керівник гуртка «Журналістика». — Ми об’єднались у одну команду і спільно змагались у конкурсах.

Крім інтелектуальних і творчих завдань, на учасників чекали екскурсії вечірньою столицею, вояж на теплоході та поїздка в Межигір’я.

Дитячі роботи оцінювали журналісти, редактори столичних засобів масової інформації, викладачі й науковці вузів.

У підсумку роботу Вікторії Детюк «Кобеляцькі янголи милосердя», у якій розповідається про волонтерів, котрі допомагають військовослужбовцям, визнали кращою в номінації «Журналістська робота». Їі нагородили дипломом, кубком і планшетом.

Єлизавета Карпенко і Максим Білаш отримали спецпремії і дипломи лауреатів. Гуртку «Журналістика» вручили диплом в номінації «Телефільм».

— На конкурс ми відправляли відеорепортаж «Зустріч із Євгеном Положієм» та фільм про волонтерів, — пояснює Олена Білаш. — Журі відзначило обидві роботи. До речі, раніше наукова робота Віки Детюк «Кобеляцькі янголи милосердя» отримала І місце в районному етапі Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина — Україна», стала лауреатом обласного етапу, а також стала другою у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, присвяченому Тарасу Шевченку.

Юні кобеляцькі журналісти залишились задоволеними від участі в конкурсі та планують і надалі працювати над новими роботами.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2018, 13:22 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації