Вхід | Реєстрація

Дитячі майданчики, оновлена альтанка та освітлені вулиці

Дитячі майданчики, оновлена альтанка та освітлені вулиці

Саме ці заходи з благоустрою наразі фінансує виконком Новосанжарської об’єднаної територіальної громади.

Як розповіла голова ОТГ Інна Коба, до 1 червня, Дня зихисту дітей, у парку Перемоги буде встановлений ігровий майданчик для малечі. Вартість споруди — 88 500 гривень. Паралельно селищна рада планує облаштувати місце відпочинку для жителів Зачепилівки. Для цього обраний сквер, де також встановлять дитячий майданчик (41 000).

— Готуємось до випускного вечора, — говорить голова ОТГ. — Зараз у селищі працює підрядна організація «Адамант», яка займається освітленням вулиць Полтавська, Козацька, що знаходяться в мікрорайоні Гора. Також проводимо світло на альтанку, де випускники щорічно зустрічають схід сонця. Узагалі, вигляд альтанки та території навколо неї кардинально зміниться. Ми закупили сюди нові столи, лавки і бесідки. Їх теж установлять до випускного.

Пізніше селищна рада продовжить освітлювати вулиці Чкалова і Каштанову. На вулиці Центральна заплановано встановити однакові лампи освітлення. Зараз є ліхтарі з ртутними газорозрядними лампами, світлодіодними і натрієвими. Оскільки на цій вулиці найбільш інтенсивний рух, то вирішено обладнати ліхтарі натрієвими лампами. Хоча вони й не такі економічні, як світлодіодні, але — універсальні за будь-якої погоди. Тим більше, що частково освітлюють проїжджу частину.

Роботи з вуличного освітлення проводяться і в Зачепилівці. Станом на 18 травня у населеному пункті встановлено 20 нових ліхтарів на вулицях Лісна, Миру, Дорожня, Кругла. Тобто, освітлено 1 кілометр села. Ціна одного ліхтаря — 1500 гривень. Усього витрачено близько 40 000. Роботи виконує відділ благоустрою селищної ради. Далі освітлять дільниці Маньківка і Капшук.

 

Дитсадки майже утеплили

Зі слів Інни Коби, завершуються роботи з утеплення дитячих садків «Сонечко» і «Лелеченька». На обидва дошкільні заклади використано по 1 500 000 гривень субвенції з державного бюджету, яка надійшла ще в минулому році. Селищна рада оплатила проекно-кошторисну документацію та видатки по технічному нагляду. Капітальний ремонт приміщення першого дитсадка проведений повністю, у другому утеплили три з п’яти корпусів. У обох дитсадках навчаються майже по 170 дітей.

На завершення селищний голова додала, що на площі Народній, де була встановлена новорічна ялинка, працівники відділу благоустрою селищної ради облаштовують квітник.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 травня 2018, 12:25 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації