Вхід | Реєстрація

Бліцкриг від Липки і восьма перемога Гели

Бліцкриг від Липки і восьма перемога Гели

Середина й кінець травня стали для кобеляцьких боксерів надзвичайно урожайними на перемоги в турнірах високого рівня. Доки юні спортсмени готуються до того, щоб стати олімпійцями, їх старший колега Влад Гела успішно робить професійну кар’єру.

З 15 по 19 травня в місті Ворохта Івано-Франківської області відбувалися всеукраїнські змагання з боксу, що проходили під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?». У них брали участь юні спортсмени, які в майбутньому можуть стати учасниками Олімпійських ігор та інших престижних змагань.

Такі шанси є і в кобеляцьких боксерів. У всякому випадку, рівень їх підготовки на сьогоднішній день нічим не гірший від вихованців боксерських шкіл із великих міст України. І якби не суддівське свавілля, то кобелячани привезли б додому більше нагород, аніж отримали у Ворохті. Та, на жаль, у боксі, як і в багатьох інших видах спорту, далеко не все вирішує одна лише майстерність і рівень підготовки самого спортсмена. Є ще й судді, котрі частенько кажуть на «чорне» «біле» і відбирають перемоги в тих, хто їх дійсно заслуговує. Кобеляцькі хлопці Єгор Коваленко та Олександр Мельник уже у своєму юному віці дізналися, як це буває.

Приміром, Коваленко провів свій бій дуже впевнено. Він домінував на ринзі з першої і до останньої секунди бою. Єгор добре рухався, завдаючи своєму противнику ударів під різними кутами. Опонент був змушений лише захищатися, вирішуючи одну дилему — звідки «прилетить» черговий болючий удар. І швидше за все, суперник Єгора, боксер із Закарпаття, не «достояв» би до гонгу. Але, на його щастя, на ринзі знаходився його земляк-рефері. Суддя, розуміючи ситуацію, почав буквально «ламати» хід бою, зупиняючи його і роблячи зауваження виключно нашому спортсмену. У ці моменти боксер із Закарпаття просто спочивав і отримував можливість перевести подих. Та не дивлячись на це, перемога Єгора не викликала сумнівів ні в кого. Але рішення суддів шокувало. Перемогу віддали закарпатцю, таким чином буквально «укравши» медаль у Єгора Коваленка. Черговий неприємний сюрприз від суддів очікував у півфінальному бою на Олксандра Мельника. Його візаві, боксер із Одеси, намагався диктувати на ринзі свої умови. Він налітав на Сашу, викидаючи серії ударів. Але наш Олександр не знітився. Одесита постійно зупиняв довгий правий зустрічний удар, до якого Сашко додавав аперкот зліва. Саме за таким сценарієм пройшов весь поєдинок. І хоча було видно, що боксер із Кобеляк у кінці двобою дещо стомився і став менш влучним у своїх контратаках, але на впевнену перемогу він напрацював. Та знову судді вирішили по-іншому. Звичайно, Мельник без нагороди не залишився, привізши до Кобеляк «бронзу». Але він заслуговував на більше.

Ще один наш боксер Владислав Овсієнко свій бій програв без «допомоги» суддів. Але бився достойно. Хлопцю просто не вистачило досвіду, він дебютував на турнірі загальнодержавного рівня.

 

Роман шансів не залишає

Ще один наш боксер Роман Липка виступав у престижній ваговій категорії до 65 кілограмів. У його юному віці вона вважається суперваговою. Уже побачивши тенденцію із суддівським свавіллям, Роман зі своїм тренером Сергієм Бараненком розробили тактику своєрідного бліц-крігу. Бої необхідно було вигравати достроково, не залишаючи шансів ні суперникам, ні суддям.

У півфіналі Роман вийшов на бійця із Тернополя. З перших секунд Роман почав наносити потужних ударів у голову і корпус суперника. І рефері дуже швидко зафіксував нокдаун. Не встиг боксер із Тернополя оговтатися, як побував і в нокауті. Бій тривав лише одну хвилину шістнадцять секунд.

У фіналі Липці мав протистояти боксер з Івано-Франківська. Зрозуміло, що публіка і місцеві функціонери хотіли бачити лише перемогу свого земляка. І той одразу кинувся в атаку. Але Роман, прекрасно рухаючись по рингу, уникав ударів. Натомість сам постійно попадав у голову опонента. А удари в Липки зовсім не дитячі. Уже в першому раунді в іванофранківця підкосилися ноги і рефері зафіксував нокдаун. У другому раунді ситуація не змінилася. І досить швидко тонаж завданих Липкою ударів дався взнаки. У один із моментів Роман поставив «жирну» крапку, влучним ударом пославши свого візаві в нокаут. Таким чином Роман Липка став переможцем всеукраїнських змагань і здобув «золоту» нагороду.

До речі, наш уже легендарний боксер Василь Ломаченко розпочинав свій шлях у спорті саме із аналогічного турніру під девізом «Хто ти, майбутній олімпієць?». Кобелячанин Липка теж подолав цю сходинку. Попереду — багато інших.

 

Восьмий бій — восьма перемога

Своєрідним орієнтиром для юних кобеляцьких боксерів є їх земляк, вихованець школи Георгія Побідоносця, Владислав Гела. Влад уже виступає серед професіоналів. А в юному віці він успішно боксував і перемагав на обласних і республіканських змаганнях.

У травні Гела в Харкові проводив свій восьмий поєдинок на професійному ринзі. Усі попередні бої Гела впевнено вигравав. Не став виключенням і бій у Харкові. Влад нокаутував свого опонента, довівши серію безперервних перемог до восьми.

Тепер, за даними світової незалежної рейтингової організації BOX REC, Владислав є третім. І його вже очікують титульні поєдинки. Зараз Влад перебуває на тренувальних зборах у Сумах. Він готується до участі в професійному турнірі під назвою «Зірковий шлях». Бої проходять в одній з європейських країн.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2018, 11:27 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації