Вхід | Реєстрація

«Бюджет участі» збільшено до 150 000

«Бюджет участі» збільшено до 150 000

У цьому році на реалізацію ідей з області виділятимуть до 100 000, а з місцевих бюджетів — до 50 000.
Нещодавно в Решетилівці відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування. Зібрання провів голова обласної ради Олександр Біленький.

Присутні на засіданні очільники міських та районних рад обговорили обласну програму «Бюджет участі» на 2018 рік.

Зі слів Олександра Біленького, найближчим часом до програми внесуть зміни: максимальна вартість проекту зросте до 150 тисяч гривень (100 000 із обласного бюджету, 50 000 — з місцевого); однією з тем проектів планується визначити соціальний захист населення.

Голова облради нагадав керівникам органів місцевого самоврядування про необхідність забезпечити реалізацію проектів, які перемогли в минулому році. Для цього з обласного бюджету в червні-липні виділять 2 000 000 гривень.

Нагадаємо, що обласна програма «Бюджет участі» діє з 20 липня минулого року. Вона має на меті налагодити взаємодію органів місцевого самоврядування зі своїми мешканцями, котрі можуть подавати проекти, що спрямовані на розвиток і покращення усіх сфер життя громади. Програма прийнята на 2017–2020 роки.

Участь можуть брати жителі області віком від 16 років. Головне — потрібно заповнити офіційну форму подання, зібрати 30 підписів земляків, які підтримують проект, та повідомити про свої ідеї в орган самоврядування, що надаватиме кошти для втілення проекту в життя. Тематика проектів має стосуватись енергозбереження, безпеки і громадського порядку, навколишнього середовища, комунального господарства, культури й освіти, спорту і туризму. Новий напрямок — соціальний захист.

Документи для участі прийматимуться з 20 липня по 20 серпня. Їх перевірить локальна група при районній раді і направить в область. Очолює групу працівник райради Анатолій Кучеренко. Перевірка проектів у області триватиме до 7 вересня. Проголосувати за ідеї можна буде з 14 по 30 вересня.

У минулому році з 42 проектів, які перемогли в «Бюджеті участі», чотири були від Кобеляцького району. У Кобеляках, в мікрорайоні Солонці, має з’явитись тренажерний майданчик вартістю 98 800 гривень, автор ідеї — Артем Письмак. За 86 800 гривень облаштують зону відпочинку в Будинку дитячої та юнацької творчості, автор — Олена Білаш. У Канавах встановлять вуличне відеоспостереження за 94 366 гривень, автор — Олена Білокінь. А в Мартинівці за 92 072 гривні обладнають ігровий майданчик, автор — Дмитро Касіян.

Отож, якщо ви маєте ідею, як покращити свій населений пункт, звертайтесь до органів місцевого самоврядування і збирайте підписи земляків.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 червня 2018, 10:18 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації