Вхід | Реєстрація

Прокуратура шукає кобеляцькі дороги

Прокуратура шукає кобеляцькі дороги

Співробітники Кобеляцької місцевої прокуратури проводять розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками частини 2 статті 367‑ї Кримінального кодексу України.

Ще минулого тижня до редакції почала надходити інформація про нібито відкриту стосовно посадовців Кобеляцької міської ради кримінальну справу. Люди, які претендують на право називатися обізнаними, повідомляли, що у кабінетах міських чиновників провели обшуки, а деякі приміщення опломбували. Говорили про те, що співробітники прокуратури перевіряють діяльність міськради у сфері будівництва і ремонту доріг у Кобеляках.

Для того, щоб перевірити, наскільки ця інформація відповідає дійсності, ми звернулися до працівників місцевої прокуратури. Пояснення надав перший заступник керівника Кобеляцької місцевої прокуратури Олександр Мацко.

Він одразу заперечив факт якого-небудь пломбування кабінетів. Такого, за його словами, не було. А ось деякі документи, згідно із ухвалою Кобеляцького районного суду, таки вилучали. Перевірку дійсно проводять стосовно робіт з будівництва і ремонту доріг і в рамках кримінального провадження №55, занесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Нагадаємо для непосвячених у тонкощі Кримінального Кодексу, що це таке — частина 2 статті 367 ККУ.

Звичайно ж, зараз, як наголосив Олександр Мацко, зарано говорити про якихось підозрюваних. На цей момент співробітники прокуратури, спільно із працівниками Управління захисту економіки та фаховими експертами, перевіряють документи стосовно витрат на дороги і проводять експертизи.

Усе почалося з того, що співробітники прокуратури направили в міську раду запит щодо основних видатків у 2017 році. Відповіді не отримали. Точніше, вона надійшла, але з величезним запізненням. Факт зволікання з наданням документів викликав підозру. І у Кобеляцькому районному суді була отримана ухвала на вилучення документів. Що й було зроблено. Паралельно почалася робота «на місці». Тобто, працівники прокуратури разом із експертами брали зразки асфальтного покриття на кобеляцьких вулицях, а також перевіряли, чи взагалі покладений асфальт там, де він, згідно з договорами, проектами та «платіжками», мав бути.

Нагадаємо, що загальна сума, яку в 2017 році витратили нібито на ремонт доріг, становить 1 мільйон і майже триста тисяч гривень. Згідно з відкритою інформацією, розміщеною на порталі Прозорро, у 2017 році Кобеляцька міська рада замовляла і оплачувала роботи з ремонту дорожнього покриття на вулицях Дніпровській, Подільській, Раїси Кіріченко, Луговій, Зінгенській, Горького, Гагаріна. Практично всі договори були заключені з фірмою «Інтера-Строй». Лише вулицю Гагаріна ремонтували працівники Райавтодору. До речі, «Інтера-Строй» і зараз ремонтує міські вулиці.

P.S. Редакція проводить власне невеличке розслідування стосовно міських доріг. Якщо те, що нам вдалося дізнатися, є правдою, то… То такого в Кобеляках ще не було. Та про це читайте в наступних номерах «ЕХО».

 

 

Стаття 367. Службова недбалість

1. Службова недбалість, тобто, невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб, — карається штрафом від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, — карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 червня 2018, 14:14 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації