Вхід | Реєстрація

Збірна України з армрестлінгу стала четвертою в Європі

Збірна України з армрестлінгу стала четвертою в Європі

Представники кобеляцької школи армспорту завоювали на цих змаганнях левову частку медалей, тим самим забезпечивши своїй команді гідне місце.

Систематично тижневик розповідає про досягнення рукоборців, яких тренує кобелячанин Артем Письмак. Молоді і впевнені в собі спортсмени показують найвищі результати на рівні області й країни. Не гірше виступають кобеляцькі армрестлери і на європейських змагання. При цьому у ході підготовки до чемпіонатів не вживають жодних біологічно-активних добавок. Усі сподівання під час змагань вони покладають виключно на власні сили, волю й техніку. Дізнавшись про це, навіть деякі українські спортсмени не вірять, що у такий спосіб можливо показувати результати. Та кобеляцькі рукоборці продовжують досягати нових вершин і завойовувати призові місця серед найсильніших людей Європи і Світу.

 

Сестри Деменки приносять золоті медалі

З 26 травня по 3 червня в столиці Болгарії, місті Софія, проходив Чемпіонат Європи з армрестлінгу серед юнаків, юніорів, дорослих та ветеранів. Участь у цих змаганнях взяли близько 900 спортсменів. Майже всі вони є чемпіонами своїх країн і прибули на чемпіонат за нагородами. У складі збірної України традиційно виступали 13 полтавських спортсменів, яких представляли тренери Артем Письмак, Лілія Занько, Денис Матяш. Нашим рукоборцям довелося не легко в боротьбі з іменитими суперниками, та все ж вони здобули чимало нагород, серед яких є і два «золота».

Як розповів Артем Письмак, першою свою команду і наставника порадувала Люда Деменко, яка змагалась серед юніорів у вазі до 55 кілограмів. У боротьбі за «золото» Люді протистояла турчанка Умран Кесер. На ліву руку дівчині вдалося здолати суперницю. А от на праву сильнішою була турчанка. Тому в підсумку Люда здобула «золото» й «срібло» і стала чемпіонкою серед юніорок у боротьбі на ліву руку (вагова категорія 55 кг) та другою на праву.

Її старшій сестрі Ліні, котра виступала до 65 кілограмів серед дорослих, дещо не пощастило на початку. Уже в першому поєдинку дівчина поборолась проти відомої російської спортсменки Ірини Гладкої і поступилась їй. До півфінальних виступів Ліна дійшла з однією поразкою. Та в цей момент Гладка програла представниці Швеції, яку кобелячанка згодом здолала на праву руку. А в фіналі Ліна поборолась проти іншої росіянки Надії Іртуганової. Її дівчина перемогла і здобула «золото» на праву руку. На ліву Ліна дійшла до третьої сходинки і виборола «бронзу».

Марина Шуліка боролась у вазі до 60 кілограмів. Вона показала гарну техніку й результат. Та у фіналі її перехитрила жителька Владикавказу Мілана Баєва. Вона надзвичайно швидка спортсменка і використала це в боротьбі проти Марини. До речі, кобеляцькі армрестлери вже знайомі з Баєвою, оскільки кілька років тому вона боролась у Литві проти Яни Назарко. У результаті Марина здобула дві срібні нагороди.

Юна і наполеглива Леся Варич (до 50 кілограмів) стала другою на ліву і третьою на праву руку. Вона прекрасно виступала, але програла польській спортсменці Вероніці Сої по фолах. Після отриманих на Чемпіонаті України мікротравм дівчина не встигла реабілітуватись. Тому поки що завоювала «срібло» і «бронзу».

Руслана Кулик (70 кілограмів) виборола «срібну» медаль на ліву руку і «бронзову» — на праву.

Непогано дебютувала і чемпіонка та призерка всеукраїнських змагань серед юніорів Діана Демченко. У категорії до 45 кілограмів вона стала сьомою на ліву руку і п’ятою — на праву.

Серед ветеранів чемпіонкою у ваговій категорії 80 кілограмів у боротьбі на ліву руку стала полтавка Лілія Занько. У фіналі спортсменка перемогла колегу по команді Оксану Дяченко. У боротьбі на праву руку жінки помінялися місцями: Оксана стала першою, а Лілія — другою.

Представники Полтавської обласної федерації армрестлінгу Ярослав Максютенко (до 65 кілограмів) та Михайло Ватажок (до 80) стали володарями «бронзових» медалей.

У підсумку за кількістю золотих медалей перше місце посіла збірна Росії, друге — Грузії, а третє — Туреччини. Українська команда стала четвертою.

 

Про майбутні плани і нерозуміння

Тренер кобеляцьких рукоборців говорить, що в основному задоволений підготовкою і виступами команди. Самим спортсменам сподобалась поїздка й участь у змаганнях. Тому на них чекає відновлення і активна підготовка до Чемпіонату світу, який з 13 по 21 жовтня проходитиме в Анталії (Туреччина).

Щоправда, Артем зізнався, що для участі в цих змаганнях надзвичайно складно було знайти кошти. Традиційні спонсори, сільгосптоваровиробники району, майже всі відмовили йому у фінансовій допомозі. Тому доводилось вигадувати з перельотом у Болгарію і хитрувати з місцями для проживання.

Уже в аеропорту один з українських спортсменів, який мешкає в Києві, запитав Ліну Деменко про місце її проживання. Мовляв, вона живе в селі Кобеляки? Дівчина відповіла, що Кобеляки — це місто, а вона мешкає в селі з чисельністю 25 чоловік. Спортсмен навіть не повірив, що бувають такі населені пункти. Так само він не зрозумів, як без спеціального раціону, біодобавок, кваліфікованого медобстеження і постійної фінансової підтримки Артему вдається підготувати настільки сильних рукоборців.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 червня 2018, 17:13 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації