Вхід | Реєстрація

Шестеро сміливих

Шестеро сміливих

У понеділок, 11 червня, керівники шести сільських рад підписали остаточний пакет документів щодо створення спільного пожежного підрозділу, який обслуговуватиме південно-західну частину Кобеляцького району.

Для того, щоб підписати документи, сільські голови з’їхалися в Кобеляки. Процедура відбувалася у сесійному залі райради. У президії розташувалися керівники сільрад. А голова РДА Таміла Шевченко та голова райради Володимир Кішінський знаходилися в залі.

Вітаючи присутніх, Таміла Шевченко зазначила:

— Безумовно, без допомоги райдержадміністрації цей проект міг би і не стати дійсністю. Та все ж, головними дійовими особами сьогодні є сільські голови. Аби не їх бажання та наполегливість, то сьогоднішнє зібрання не відбулося б. Дякую головам, дякую депутатам, дякую жителям сіл, які підтримали цю ініціативу. Першому проекту міжмуніципального співробітництва в Кобеляцькому районі — бути!

Нагадаємо, що у проекті з покращення стану протипожежної безпеки беруть участь Озерська, Світлогірська, Шенгурівська, Григоро-Бригадирівська, Лучківська і Комендантівська сільради. Підготовка до його втілення в життя розпочалася рік тому. Тоді була проведена роз’яснювальна та агітаційна робота. Потім сільські голови та керівник районного підрозділу ДСНС Юрій Гребенюк і працівник РДА Марина Пелюхня готували величезну кількість документів, збирали сесії, засідання виконкомів, приймали необхідні рішення.

Як відомо, пожежна частина, яка обслуговує південно-західну частину Кобеляцького району, здавна базується в Озерах. Техніка, на якій виїжджають на виклики місцеві пожежні, давно застаріла. Після підписання договору про міжмуніципальне співробітництво сільські громади можуть розраховувати на фінансову підтримку, у тому числі і в рамках одного з україно-німецьких проектів, у сумі до 800 тисяч гривень. Це — половина вартості сучасного пожежного автомобіля.

Перший в історії Кобеляцького району договір про співробітництво підписала Наталія Синяговська, Тамара Гординська, Алла Бабець, Світлана Толмачова, Ніна Камінська та Григорій Галаган.

Крім того, сільські голови вирішили брати участь у спільному проекті з розвитку туризму.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 червня 2018, 11:24 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації