Вхід | Реєстрація

У Кобеляках може з’явитись біговий клуб

У Кобеляках може з’явитись біговий клуб

Спортивна організація об’єднуватиме любителів бігу різних вікових груп.

Місяць тому тижневик розповідав про змагання під назвою «Гонка націй», що проходили в столиці (№19 від 10.05.2018). У них взяв участь кобелячанин Мирослав Муха. У інтерв’ю «ЕХО» спортсмен наголошував, що готується до напівмарафонів, які відбудуться в Дніпрі, Львові й Полтаві.

У понеділок, 11 червня, Мирослав повернувся вже з другого забігу. Він поділився своїми враженнями від цих спортивних заходів і запропонував створити в місті біговий клуб.

 

21 кілометр — за 1 годину 49 хвилин

Спортсмен говорить, що дистанцію у 21 кілометр на змаганнях він пробігав уперше:

— У квітні минулого року в Харкові здолав 10 кілометрів. Тепер замахнувся на 21,1. Разом із товаришами Владом Сташкевичом і Михайлом Шварцом подав заявку на участь у напівмарафонах, що проводить компанія RUN UKRAINE. Перший проходив у Дніпрі 20 травня, останній — 9 червня у Львові. У місті на Дніпрі ми бігали по набережній. Найдосвідченішим серед учасників став полтавчанин Віталій Сердюк 1947 року народження, який представляв Running Club Poltava. Я подолав дистанцію за 1 годину 56 хвилин. У Львові мені вдалося покращити результат на шість хвилин. Хоча бігти по бруківці старого міста з його гористою місцевістю було дуже незручно. До речі, минулого року в цих змаганнях рекордсменом за віком став львів’янин Василь Крупський 1940 року народження.

Зі слів спортсмена, участь у таких змаганнях коштує від 200 до 1000 гривень. Усе залежить, чи хочеш ти отримати від організаторів фірмову футболку та медаль. Під час забігу на різних відстанях були встановлені точки гідротації, душі, аби спортсмени могли поповнити запаси води в організмі. Після десятого кілометру бігунам пропонували апельсини, банани, спортивні напої, які допомагають організму відновлюватися після тривалих навантажень. Постійно чергували медики, які одразу надавали марафонцям невідкладну допомогу.

— На цих змаганнях ти розумієш, що поряд біжать люди, які захоплюються спортом і яким це подобається. У таких забігах я перевіряю, чи зможу подолати чергове завдання, яке сам і обрав. Але воно має бути дійсно складним. Чесно кажучи, до дев’ятого класу для мене два кілометри були непереборною дистанцією.

 

Шукаємо спортсменів за інтересами

Мирослав говорить, що лише тепер планує тренуватись за спеціальними програмами. Раніше він просто бігав на довгі дистанції.

— Упевнений, що в Кобеляках вистачає людей, які також захоплюються цим видом спорту. Тому в мене виникла ідея створити в містечку біговий клуб. Збиратися кілька разів на тиждень разом, бажано зранку, і проводити тренування. Згодом спільно виступати на змаганнях. Команди постійно заохочують. Для них роблять знижки і на тренувальні програми, і на участь у забігах.

Для того, аби зрозуміти, скільки людей підтримують його ідею, Мирослав створив у мобільному додатку Telegram групу Kobelyaki Run Club. До неї може долучатись молодь, яка досягла 18‑річного віку. А от верхньої межі вікового цензу немає. У групі можна буде обговорити все, що стосується тренувань.

— Я веду здоровий спосіб життя і абсолютно не вживаю спиртних напоїв. При цьому в різних компаніях людей дивує, чому я не п’ю. Українці надзвичайно спортивні й витривалі люди. Тому давайте ламати стереотипи і встановлювати рекорди в кілометрах, які вдалося подолати, а не в кількості випитих пляшок спиртного.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 червня 2018, 10:31 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації