Вхід | Реєстрація

Коли з’явиться вуличне освітлення на Гатищі?

Коли з’явиться вуличне освітлення на Гатищі?

Номінально місто Кобеляки має цілісну систему вуличного освітлення. Але далеко не всі вулиці райцентру освітлюються в темну пору доби.

Зараз досить проїхатися по Кобеляках із настанням темряви, аби помітити, що досить багато вулиць не освітлюються взагалі або на них горять далеко не всі ліхтарі. Причини такої ситуації різні. У кожному випадку потрібно розбиратися окремо. Як і робити висновки з того, що райцентр поступово стає «найтемнішим» населеним пунктом Кобеляцького району. Зараз у багатьох «хуторах» вуличні ліхтарі горять довше, аніж у Кобеляках. Але оскільки така ситуація більшість жителів райцентру цілком влаштовує, то це може тривати роками. Тим більше, що кобелячани тепер можуть донесхочу тішитися екопарком.

Та все ж, до редакції нещодавно звернувся один з мешканців Кобеляк. Він поскаржився на відсутність вуличного освітлення по вулиці Горького, що розташована в мікрорайоні Гатище. Як розповів чоловік, ще в грудні на їх вулиці демонтували ліхтарі. І після цього вуличне освітлення так і не відновили.

Василь Фещенко, директор комунального підприємства «Міська сервісна служба», підтвердив, що на частині вулиці Горького відсутнє вуличне освітлення. Він пояснив:

— У грудні минулого року там проводили роботи працівники одеської фірми. Вони міняли старі електродроти на кабель. А потім не поздавали нам ні ліхтарі, ні інші комплектуючі. Рік тому схожі роботи проводили співробітники «Полтаваобленерго». Із ними ніяких проблем не було. Не знаю, хто запросив тих одеситів. Та в принципі, ми готові відновити освітлення навіть за ситуації, коли нам не повернули все майно.

У свою чергу керівник кобеляцької філії «Полтаваобленерго» Сергій Зінченко говорить, що затримка з відновлення освітлення не є провиною місцевих електриків. Він стверджує, що міська рада має звернутися до «Полтаваобленерго» з відповідним листом. І там, де вже існує прилад обліку, освітлення відновлять швидко. Якщо ж потрібно буде встановлювати додаткову систему обліку електроенергії, то виникне необхідність у замовленні техумов. А це буде довше і обійдеться міському бюджету дорожче.

Отже, за словами керівників, проблема не є глобальною і невирішуваною. От лише термінів і алгоритму дій щодо відновлення освітлення на Гатищі ніхто не називає. Усе  як у тій приказці, коли Іван киває на Петра. А кобелячани продовжують блукати по темних вулицях.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2018, 09:07 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації