Вхід | Реєстрація

До Полтави зʼїхалися директори лялькових театрів з усієї України

До Полтави зʼїхалися директори лялькових театрів з усієї України

У Полтавському академічному обласному театрі ляльок розпочався триденний семінар- лабораторія директорів театрів ляльок України.

До обласного центру зʼїхалися керівники лялькових театрів з Рівного, Черкас, Херсона, Житомира, Харкова та інших міст, – усього 18 чоловік. Обговорення актуальних питань чергуватиметься із цікавою пізнавальною програмою, розповіла директор Полтавського академічного обласного театру ляльок Тетяна Вітряк.

«Буде перегляд вистави «Колискова для Сніжинки» для дітей віком до року та інклюзивного глядача, потім — майстер-клас «Полтавські галушки». Завтра, після засідання – екскурсія Полтавою, обговорення питань, а ввечері відбуваємо до музею-заповідника М. Гоголя на нічну екскурсію».

Володимир Данилюк, директор Рівненського театру ляльок, приїхав перейняти досвід полтавців та поділитися власним досвідом створення проектів для найменших дітей віком 1-3 років.

«Це незаповнена ніша, треба звертати увагу на цього глядача. Треба робити, як кажуть на Заході, бебі-рум (дитячу кімнату), бебі-театр. Я пригадую зі свого дитинства, як було цікаво лазити в палатці, в якомусь шатрі… І ми зробили цікавий проект. Чотири палатки діаметром по 5 метрів, – ніби ранок, день, вечір, ніч. До нас приходить 4 пари — мама з дитиною, і дитина переповзає з однієї палатки в іншу. Немає канонів, як вона має себе вести. Актор імпровізує, він повинен підіграти дитині, щоб дитині і мамі було комфортно. Весь реквізит, що знаходиться в тих палатках – ручної роботи: наприклад, машинка зроблена з дерева, щось вишитие, пришите, все хочеться помацати, нема магазинних іграшок».

Гостям розповіли про роботу і репертуар полтавських лялькарів та влаштували ознайомчу екскурсію театром. Зокрема, побували у бутафорському цеху, глядацькій залі, оглянули службові приміщення.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 червня 2018, 15:56 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації