Вхід | Реєстрація

ФОТО - «Лелеченьці» — 30 років!

ФОТО - «Лелеченьці» — 30 років!
12 лютого у новосанжарському дитячому садку «Лелеченька» відбулося свято, приурочене 30‑річчю цього дитячого навчального закладу.
Побудований він був у 1980 році новосанжарською експедицією глибокого буріння. У 1996‑му дитячий садок передали в комунальну власність Новосанжарській селищній раді. Першою завідуючою «Лелеченькою» в далекому 80‑му була Валентина Родик. А вже у 1981‑му її змінила на цій посаді Світлана Левицька, яка… керує дитсадком і сьогодні! За 30 років через стіни навчального закладу пройшли сотні дітлахів, багато з яких встигли вирости, народити власних дітей і також привести їх до «Лелеченьки». Тому 30‑річний ювілей дитсадка без перебільшення став справжнім святом для кількох поколінь новосанжарців.
Напередодні у «Лелеченьці» організували свято для батьків та дітей за участю відомих новосанжарських художників. А у п’ятницю, 12 лютого, дитячий заклад приймав у своїх стінах колишніх та нинішніх працівників, давніх друзів та високих гостей. У невеличкому актовому залі вони всі із незначними труднощами, але таки розмістилися.
Після веселого імпровізованого вступу ведучі свята передали слово господині — Світлані Левицькій. Вона надзвичайно хвилювалася, але від того її виступ був іще більш проникливим. Світлана Василівна згадала тих людей, які доклали руку до створення «Лелеченьки»; тих, які першими прийшли до неї на роботу і, звичайно, тих, які першими прийшли до дитсадку на виховання. Завідуюча дитсадком дякувала спонсорам, котрі підтримували і підтримують дитячий заклад  протягом трьох десятків років. Згадала добрим словом і художників, які ніколи не відмовляються прийти на зустріч до дітей або, навіть, поділитися секретами свого мистецтва. Любителям живопису добре відома картинна галерея художників Новосанжарщини, зібрана у «Лелеченьці» впродовж останніх років. У ній — картини Анатолія Чернухи, Михайла Шуліпи, Станіслава Вагнера, Світлани Чорнобай, Петра Лахна, Наталії Кольби, Алли Санарової, молодої художниці Лілії Перерви. І, звичайно ж, у своєму виступі Світлана Левицька дуже дякувала колективу «Лелеченьки», який є для неї — підтримка і опора.
На свято до дитсадка завітали і високі гості. Заступник голови РДА Анатолій Мокляк, селищний голова Андрій Река, депутат обласної ради, начальник Новосанжарського УЕГГ Григорій Перерва, голова бюджетної комісії районної ради Юрій Свердлов, начальник відділу освіти Микола Таран та багато інших. Жоден із них не завітав із порожніми руками — керівник «Лелеченьки» отримала багато гарних подарунків, а члени колективу почули чимало теплих слів на свою адресу.
Звичайно ж, свято у дитсадку ніяк не могло обійтися без дітей. Вихованці найстаршої групи старанно читали вірші, гарно танцювали і взагалі були красивими та урочистими — як і годиться вихованцям «Лелеченьки». У підсумку задоволення від свята отримали всі — і гості, і працівники закладу, і дітки.
Та свято минуло, а попереду вже чекає багато нової роботи — десятки і сотні маленьких дітлахів, яких треба навчити та виховати. У «Лелеченьці» це вправно роблять вже 30 років і, сподіваємось, будуть продовжувати до нових і нових ювілеїв!

Автор: Володимир Паршевлюк, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2010, 11:31 | Нові Cанжари |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації