Вхід | Реєстрація

Сутенерша, яка завербувала дівчину для надання секс-послуг у Туреччині, отримала 3 роки умовно

Сутенерша, яка завербувала дівчину для надання секс-послуг у Туреччині, отримала 3 роки умовно

Жінка скористалася важким матеріальним становищем дівчини та запропонувала їй роботу проституткою в Туреччині з оплатою $60-70 за статевий акт.

13 червня 2018 року відбулося засідання Октябрського районного суду Полтави під головуванням Тетяни Січиокно. Суд розглянув матеріали кримінального провадження стосовно Яни П., заміжньої, раніше не судимої громадянки, яку обвинуватили за ст. 149 КК України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини).

Суд установив, що обвинувачена у червні-липні 2016 року познайомилася із дівчиною Галиною Є., яку в подальшому активно вербувала для занять проституцією в Туреччині. При цьому вона врахувала, що Галина потребувала грошових коштів і перебувала в уразливому стані. Яна допомогла дівчині оформити закордонний паспорт і дала їй на це 1000 грн. Під час вербування Яна повідомила Галині про умови працевлаштування у Туреччині із заробітною платнею у розмірі 120 лір (це близько $60-70) за надання інтимних послуг одному клієнту, або за його бажанням за дві години таких же послуг у розмірі 240 лір. Крім того вона гарантувала Галині оплату авіаперельоту до Туреччини, проживання та матеріальну винагороду за надання послуг інтимного характеру.

Галина погодилася на цю пропозицію.

24 травня 2018 року між прокурором відділу прокуратури Полтавської області та обвинуваченою укладено угоду про визнання винуватості. Потерпіла у судове засідання не з’явилася, хоча була попереджена про місце та час. У поданій заяві вона не мала будь-яких претензій матеріального характеру до обвинуваченої.

Суд ухвалив наступне рішення:

обвинувачену визнати винуватою і призначити їй покарання у виді 3-х років позбавлення волі;

звільнити її від відбування покарання з випробуванням на іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Нагадаємо, у серпні 2017 року Лубенський суд призначив 3 роки умовно Юлії В., яка разом зі спільницею вербувала українок для сексуальної експлуатації у Туреччині. Тоді правоохоронці встигли зупинити завербованих жінок в аеропорту «Бориспіль» перед їх вильотом до Туреччини.

У листопаді 2017 року Кременчуцький суд засудив двох сутенерок до 4 років ув’язнення, але амністував їх у зв’язку із тим, що обвинувачені на момент вироку були вагітними.


Автор: Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 червня 2018, 16:12 | Полтава | Кримінал
1. Daria / 2 липня 2018, 21:25
Какой у нас «гуманный» суд....
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації