Вхід | Реєстрація

Полтавщина не увійшла до переліку областей з найвищими цінами на продукти

Полтавщина не увійшла до переліку областей з найвищими цінами на продукти

Київ і Закарпатська область мають найвищу вартість соціальних продуктів харчування. Разом ці регіони мають майже половину найдорожчих продуктів із переліку, який моніториться Держстатом.

Окрім столиці і Закарпаття, у  ТОП-5 областей, де зберігаються найвищі ціни на продукти увійшли Київщина, Херсонщина та Волинська область.

“У Києві найвищі ціни на такі продукти: хліб пшеничний із борошна вищого ґатунку – 32,1грн за кілограм, для порівняння, середній показник по Україні – 19,3грн; хліб пшеничний із борошна першого ґатунку – 19,5грн, а по Україні – 15,3грн; хліб житній – 22,6грн за кілограм, середня ціна – 16,1грн; яйця – 29,4грн за десяток, при середньостатистичній – 24,2грн; сало – 99,2грн, по країні – 68,8грн; яблука – 26,8грн за кілограм, при середньоукраїнській – 21,9грн; буряк – 14,1грн, середня –12,6грн; морква – 15,1грн за кілограм, а по Україні середній показник – 13,7грн”, – йдеться у повідомленні генерального директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка на його сторінці у Фейсбук.

До загального списку з найвищими цінами не увійшли наступні області: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська.


Автор: «Новини Полтавщини»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2018, 12:12 | Полтавщина | Фінанси
1. Neznayko / 3 липня 2018, 13:47
Яке неподобство, куди дивиться облдержадміністрація?!!!
Негайно підніміть ціни і виведіть Полтавщину на перше місце, негайно!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації