Вхід | Реєстрація

День міста: діти відсвяткували, дорослі намокли

День міста: діти відсвяткували, дорослі намокли

28 червня кобелячани відзначали черговий День народження свого населеного пункту. Дитячою програмою найменші жителі містечка залишились задоволені, а от посвяткувати дорослим завадила злива.

Уже за традицією, що склалася за головування Олександра Копельця та депутатів сьомого скликання, третій рік поспіль у Кобеляках відзначають День міста. Щоправда, Олександр Олександрович минулий рік стверджував, що сесія приймала рішення проводити гуляння в останню суботу червня. Цього року заявив, що є конкретна дата — 28 червня.

Хто знає, якби міський голова не змінив дати проведення, то й погодні умови посприяли б святкуванню.

Нагадаємо, що на останній сесії депутати міської ради виділи на проведення Дня міста 100 000 гривень. Як і в більшості населених пунктів нашого району, святкові заходи розпочинаються зі спортивних змагань. Цього року любителі волейболу і міні-футболу зустрілись на пляжі «Заїки». Містяни, які віддають перевагу велоспорту або мають цей вид транспорту, зібрались у колону поряд з міською радою та провели родинний велопробіг «Я люблю своє місто».

У самій міській раді пройшли турніри інтелектуалів із шахів та шашок.

Представники «Федерації стріт воркаут Полтавщини» мали продемонструвати свої фізичні вміння на новому тренажерному майданчику, що встановили в Центральному парку. Та через погодні умови вони не приїхали. Усі кобелячани, які зібрались поряд зі спортивними спорудами, переглянули виступи армрестлерів та потренувались під керівництвом Артема Письмака. Також на новозбудованому баскетбольному майданчику відбувся турнір зі стрітболу.

У самому парку та на вулиці Касьяна для дітей були встановлені атракціони й гірки. Розважальна програма проходила поряд із районною бібліотекою. Гостей заходу вітали артисти обласного шоу-театру «Жако», які були одягнені в костюми персонажів улюблених мультфільмів та супергероїв. Разом із дітками вони брали участь у різних конкурсах, іграх та розвагах. А також гуртом танцювали. Ціла черга дітлахів зібралась біля Трансформерів, аби сфотографуватися з ними.

Міський голова привітав присутніх із Днем міста, а секретар виконкому Зоя Масич вручила медалі містянам, чиї діти народились протягом останніх шести місяців.

Безкоштовно юні кобелячани могли скористатись послугами майстрів аквагриму, отримати морозиво та випити лимонаду.

Вечірня програма відбувалась у парку та на площі Перемоги. У парку відвідувачі могли скуштувати різні страви, у основному — за гроші. На центральній алеї народні майстри і умільці продавали свої вироби.

Концертну програму відкрив вокально-танцювальний колектив «Чебреці» Білицького будинку культури. Після їх майже двогодинного виступу Олександр Копелець поздоровив уже дорослих містян зі святом і запросив на сцену Олександра Круглого, студента Київської академії естрадного та циркового мистецтва. Юнак виконав композицію «Надія є».

Наступною для глядачів заспівала Натаніка. Та під час її виступу розпочався дощ, який досить швидко перейшов у зливу, що супроводжувалася громом і блискавкою.

Природна стихія завадила продовжити свято. Крім Натаніки, цього вечора мали вийти на сцену Роман Почеп із колективом «Pochep Beat» та гурт «S-Klass». Також планувалось вогняне шоу і святковий салют.

 

Свято не перенесуть

Уже наступного дня кобелячани почали говорити про те, що День міста мають перенести. Мовляв, артистам кошти заплатили, салют придбали і тому подібне. Дату проведення називали 7 липня.

У понеділок працівники міської ради повідомили, що свято переноситись не буде, оскільки в кожного запрошеного артиста є свій гастрольний графік.

 

Хто хоче погуляти — на Дитячий пляж

6 липня в Кобеляках, на пляжі Дитячий проходитиме театралізовано-розважальне дійство «На Купала нічка мала». Тому всіх бажаючих повеселитися та пустити на воду вінки працівники культури запрошують у п’ятницю на 20:00.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації