Вхід | Реєстрація

Є Ющенко по 5 гривень. Януковича ще не завозять

Є Ющенко по 5 гривень. Януковича ще не завозять
Через суди та інші колізії ще достеменно невідомо, хто стане новим Президентом України. Але стовідсотково — ним буде не Віктор Ющенко. А зміниться Президент, то зміняться і багато керівників у вертикалі влади. Зміняться і портрети в кабінетах нинішніх і майбутніх керівників.
Днями співробітники «ЕХО» взялися перевірити чи є ознаки змін в портретному ряду у кабінетах нинішніх керівників і чи існує в кобеляцьких магазинах та фотосалонах попит на фото нового лідера держави і гаранта Конституції.
У книжковому магазині на одному із прилавків ще красуються плакати із зображенням Віктора Ющенка, як Президента України. На одному із них цінник — 5 гривень. Запитую продавщицю: «Беруть?»
— Буває, що купляють.
— А Януковича не питають?
— Та ні. Рано ж ще.
Зрозумівши сенс запитань, продавщиця вголос розмірковує: «Ой, навєрно нада Ющенка прибрати».
У фотоательє відповідають, що жодного замовлення на портрет нового Президента в рамочці чи без неї не надходило. Один із продавців каже, посміюючись: «Так його ж ще не коронували».

У кабінетах чиновників ікони та Шевченко
У кабінеті міського голови Олександра Ісипа на стіні, за кріслом керівника, висить портрет видатного українського поета Тараса Шевченка. Фото державних чи партійних лідерів немає ні на стінах, ні на столі чиновника. Господар кабінету коментує свої портретні уподобання так: «Портрет Тараса Григоровича прикрашає мій кабінет вже 12 років, з першого дня мого обрання на посаду. І нічого змінювати я не збираюся».
Інтер’єр кабінету голови Кобеляцької районної ради Володимира Жукова більш різноманітний. Та все ж в очі одразу кидається плакат і фото із зображенням Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко. Жуков пояснює: «Це лідер партії, членом якої я є. Це лідер країни. Ще в моєму кабінеті є ікони».
Та все ж найбільше різноманітних зображень в кабінеті голови РДА Олега Решетила. Тут знайшлося місце і для портрета ще діючого Президента Віктора Ющенка, і для Тараса Шевченка, і для ікон. Є в кабінеті і два прапори — державний і прапор Кобеляцького району.

Історія від Олега Решетила
З приводу зміни портретів у кабінетах чиновників, голова РДА розповів одну бувальщину, свідком якої був сам. Ось що він повідав: «Було це при президентові Леонідові Кучмі. Не сподобався  голові РДА один його підлеглий і задумав він його «з’їсти». А як — не знає. Все у підлеглого нормально. Аж тут нарада. І один підлабузник інформує: «А у нього в кабінеті немає портрета Леоніда Даниловича. Голова, який, до речі, нині ярий демократ, як закричить: «Ану бігом до нього та документуйте. Я його в 24 години з посади зніму!» А на нараді був кум неугодного чиновника. Він бігом у коридор, подзвонив з мобільного і про все куму доповів. От перевірка вривається в кабінет, глип на стіну, а там Леонід Данилович висить. Хіба що трішки теліпається, бо ледве встигли начепити».
Між іншим, один із найцікавіших портретів прикрашав кабінет колишнього директора цукрового заводу Миколи Яківченка. Де б він не працював, незмінним атрибутом службового приміщення було фото видатного українського футболіста і тренера Валерія Лобановського. Для Яківченка він був зразком професійності.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2010, 12:43 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації