Вхід | Реєстрація

Не з’явились на матч, аби не програти з розгромним рахунком

Не з’явились на матч, аби не програти з розгромним рахунком

На думку міського голови, таку «тактичну схему» ФК «Кобеляки» потрібно застосовувати в матчах проти команд, які посідають перші сходинки в групі.

Протягом червня в районному та обласному чемпіонатах з футболу відбулося кілька гучних порушень: у грі між командами з Бутенок і Шенгурів у хід пішли кулаки, канавські футболісти покинули поле в матчі проти сухинівців, а кобеляцький колектив відзначився тим, що взагалі не з’явився на домашню гру.

 

Футбол у перемішку з кулаками

Перший випадок стався під час зустрічі між шенгурівським «Ланом» та бутенківським «Локомотивом». У одному з моментів гравець з Бутенок грубо зіграв проти суперника. Це не сподобалося батькові футболіста, який був присутній на матчі. Тому чоловік вибіг на поле і вдарив гравця «Локомотива». Після завершення матчу бутенківець підійшов до свого кривдника і відповів тим самим. Зі слів очевидців, футболіст попрямував у напрямку автомобіля, але його спробували зупинити кілька місцевих чоловіків. Проти одного з них футболіст теж застосував кулаки. Потім сів у автомобіль і поїхав.

Цей інцидент винесли на засідання контрольно-дисциплінарного комітету спортивної організації «Колос». Згідно «Дисциплінарних правил з футболу» №2 пункт 8.1 «Незабезпечення громадського порядку на стадіоні та прилеглої території до та під час матчу», члени КДК вирішили дискваліфікувати умовно футбольне поле команди «Лан» на три матчі чемпіонату, гравця «Локомотиву» за неспортивну поведінку під час та після матчу умовно відсторонити на три гри. «Умовно» означає, що і команда продовжуватиме гру вдома, і футболіст «Локомотиву» братиме участь у матчах до чергового подібного порушення.

 

Упередженість суддів чи витівка команди?

Також члени КДК обговорили інцидент, що стався в матчі між сухинівською «Стрілою» і канавською «Оріллю», який призвів до того, що гості до завершення поєдинку зійшли з поля. Протягом першого тайму канавці забили у ворота «Стріли» два голи. У другій половині матчу за Сухинівку вийшов нападник Артур Лисов. Він скоротив відставання команди на один м’яч. Згодом Артур знову атакував ворота гостей і пробив у «дев’ятку». На думку бокового арбітра і гравця «Стріли», м‘яч пересік лінію воріт, а вже потім його вибив голкіпер. Головний суддя зарахував гол. Із таким рішенням не погодились канавці і зійшли з поля до завершення зустрічі.

Члени комісії, зіславшись на «Дисциплінарні правила з футболу» №2 пункт 7 «Самовільне залишення командою футбольного поля, відмова продовжувати гру», зарахували «Орелі» технічну поразку з рахунком 0:3, «Стрілі» — перемогу з протилежним результатом.

 

Футболістів немає, а телефони відключені

Найбільш обговорюваною подією позаминулих вихідних стала неявка міської команди ФК «Кобеляки» на гру проти «Рокити» з Великобагачанського району.

Нагадаємо, що в попередньому, восьмому, турі «кобелячани» з розгромним рахунком 6:1 поступились на виїзді полтавському «Легіону», який посідає третю сходинку в групі. Черговий матч ФК «Кобеляки» мали провести вдома проти лідера турнірної таблиці «Рокити». 23 червня обидва склади гостей приїхали в Кобеляки на стадіон «Колос». А от господарі без жодних попереджень чи пояснень не з’явились на ігри. При цьому тренер та міський голова, які опікуються командою, не вигадали нічого іншого, як банально вимкнути мобільні телефони. У результаті гравці «Рокити», судді та глядачі, не дочекавшись футболістів ФК «Кобеляки», покинули стадіон.

У телефонній розмові з автором статті міський голова Олександр Копелець пояснив, що шість гравців основного складу команди травмовані і їх доводиться замінювати менш досвідченими юнаками. Для того, аби не поступитись вдома з розгромним рахунком, «кобелячани» не вийшли на поле. А от у останньому випуску газети «Наше місто», яку видає Кобеляцька міська рада, у статті «Особливості обласного футболу» за підписом тренера ФК «Кобеляки» Віктора Білорибця вказано (цитата): «У зв’язку з тим, що сьогодні шість гравців основного складу травмовані: Олександр Косяк, Роман Рябенко, Дмитро Нечепоренко, Євген Розка, Олександр Полуницький, Олег Грубий, керівництвом команди було прийняте рішення перенести зустріч з командою «Рокита», щоб дати змогу відновити свої сили і бути готовими до наступних матчів чемпіонату».

У Федерації футболу Полтавщини редакцію повідомили, що команді ФК «Кобеляки» за неявку на матч зарахована технічна поразка. Інших дисциплінарних вимог чи стягнень до клубу не застосовуватимуть.

Виходить, що команді зарахували поразку, а її тренер у газеті, яку розповсюджують між жителями міста, збрехав? Чи, може, фраза «рішення перенести зустріч з командою «Рокита» — це друкарська помилка?

До речі, паралельно обласному чемпіонату в Полтаві проходить міський футбольний турнір. У цих змаганнях за команду «Левада» виступає Роман Рябенко. 21 червня футболіст виходив на заміну у матчі проти «Андріївка Сан Сіті», де на 86‑ій хвилині відзначився голом. А вже 27 червня він боровся проти «Атака-Автотранс». Можливо, футболіст устиг відновитись. Можливо, у міської ради просто закінчилися кошти на гонорари для легіонерів.

Відповідь на ці питання отримаємо згодом, коли міський голова винесе на сесії питання про дофінансування команди.

 

P. S. Уявляєте, якби в матчі Чемпіонату світу збірна Панами відмовилась вийти проти Англії. Тоді б, теоретично, панамці програли 0:3. А так вийшли і поступились 1:6. Бо футбол — це спорт, де є сильніші і слабші. Не дарма ж серед спортсменів є добре відомий вислів: «Головне — не виграш, а участь». Міський голова і тренер ФК «Кобеляки» вчиняють по-іншому.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2018, 11:43 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації