Вхід | Реєстрація

Світлана Сергійко: «Я була в шоці»

Світлана Сергійко: «Я була в шоці»

Кілька днів тому правоохоронці провели обшук в оселі жительки Кобеляк Світлани Сергійко, яка відома в місті, як один із учасників волонтерського руху з допомоги українській армії.

Широкому загалу про обшук стало відомо під час проведення чергової сесії Кобеляцької районної ради. У ході зібрання депутати Микола Антонов, Віктор Труш та Олександр Ткаченко висловили обурення фактом проведення обшуку в домі волонтерки і зажадали, аби свої пояснення дали відповідальні працівники поліції, прокуратури та Служби безпеки України.

Редакція зв’язалася з Володимиром Феданом, який очолює Кобеляцький відділ поліції. Володимир Іванович пояснив:

— У цьому випадку поліцейські виконували свою роботу. Виконували чітко і професійно. Було відповідне звернення СБУ, була ухвала суду, обшук мали проводити саме наші співробітники. Вони це й робили. У домі волонтерки нічого забороненого не знайшли, принесли свої вибачення за незручність. Усе було чітко, коректно і в межах законодавства. Думаю, сама Світлана це підтвердить.

Із Світланою Сергійко редакція контактувала по телефону. 3 липня вона якраз перебувала в складі чергової волонтерської експедиції на Донбас. Світлана теж підтвердила, що співробітники Кобеляцького відділу поліції вели себе коректно і діяли чітко в межах закону. Але, за її словами, запитання в неї до «силовиків» залишаються.

Сергійко говорить:

— Узагалі, я була в шоці, коли до мене прийшли з обшуком. У нас СБУ та поліції більше нічим зайнятися? Я п’ять років займаюся волонтерською діяльністю, сотні разів їздила в зону проведення бойових дій. Ніколи в мене проблем із законом не було. Був один раз конфлікт на блок-посту, коли мене вдарив один з військових. Але він був п’яний у той момент. Було проведене розслідування і я отримала офіційне вибачення з Міністерства оборони. І тут у мене шукають боєприпаси до автомата Калашникова. Не знаходять, звичайно, бо їх у мене немає. Але мені до цього часу незрозуміла логіка дій представників силових структур: від СБУ до суду і поліції. Це виходить, до будь-якої людини можуть прийти з обшуком, навіть до тієї, яка ніколи ні в якому криміналі не була замішана. Якось дивно.

Після повернення з поїздки Світлана Сергійко пообіцяла зв’язатися з редакцією і при необхідності дати більш розлогий коментар.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 липня 2018, 12:40 | Кобеляки | Кримінал
1. orakul / 6 липня 2018, 07:33
"Але мені до цього часу незрозуміла логіка дій представників силових структур: від СБУ до суду і поліції. Це виходить, до будь-якої людини можуть прийти з обшуком.." Ну яка таки й непонятлива. Ну якби це говорив хтось далекий від подій на Донбасі, то ще б куди не йшло. Можуть прийти і не лише з обшуком, можуть полізти в погріб і вигребти харчі, можуть покрасти все з квартири, можуть навіть розстріляти.

"Узагалі, я була в шоці". Та це не шок, шок ще попереду.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації