Вхід | Реєстрація

Біатлон на шкільному стадіоні

Біатлон на шкільному стадіоні
У цьому році Кобеляцький НВК № 1 відзначає своє 20‑річчя. Цій даті присвячено цілий ряд заходів, які заплановано провести в нашій школі. Одним із таких заходів були змагання із популярного виду спорту в Україні — біатлону.
Цьогорічна зима, як ніколи, сприяє проведенню змагань із зимових видів спорту. Тому, враховуючи погодні умови, наявність достатньої кількості лиж і пневматичної гвинтівки, розпочалася підготовка до цікавих біатлонних перегонів. Охочих взяти участь у змаганнях було багато. Всіх цікавила метушня на шкільному стадіоні, де проходило прокладання лижні, а учні, що заходили до спортивної зали після уроків, були свідками пристрілки пневматичної гвинтівки, яку проводили вчителі фізкультури Олег Данко та Роман Гузченко.
По закінченню підготовчих робіт були сформовані команди з учнів 9‑х класів. З трьох класів були відібрані хлопці (по 3 від класу), які створили команди 9‑А, 9‑Б, 9‑В класів.
І ось настав день змагань — 9 лютого. Хлопці старанно готують лижі, особливу увагу звертаючи на кріплення, а пневматичну гвинтівку та вогневий рубіж готують вчитель фізкультури Олег Данко та учень 9‑В класу Сергій Литвиненко. На стартовій позначці вчителі фізкультури Борис Андронов та Роман Гузченко. Траса маркована. Вболівальники теж на місці. Все готово до початку змагань.
Першою на старт виходить команда 9‑А класу (Давиденко Антон, Фещенко Дмитро, Гомілко Євген). Кожному учаснику необхідно пробігти одне коло по стадіону, здійснити два постріли по мішенях і передати естафету наступному учаснику. За промах — штрафне коло. Три учасники з 9‑А класу влучно стріляють, але техніка бігу на лижах бажає бути кращою. Команда 9‑Б класу (Сенчук Владислав, Жук Владислав, Лагода Роман) показує результат трохи гірший від 9‑А класу. Знову влучна стрільба, але біг на лижні ще гірший. І ось на старт виходять три хлопці із 9‑В класу (Кузема Михайло, Марченко Микола, Павленко Євген). Влучно стріляючи та показуючи найкращий біг на дистанції, юні біатлоністи 9‑В класу перемагають.
Змагання закінчились. Але ще за­ли­шились кульки та не збиті мішені. Тому Олег Данко запропонував хлопцям, які допомагали у проведенні змагань, здійснити кілька пострілів. На що 9‑класники з радістю погодились. А переможці та учасники перегонів були нагороджені грамотами адміністрації школи.

Автор: Яків ПОСТОЛЬНИК, директор НВК № 1


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2010, 12:46 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації