Вхід | Реєстрація

Безробітні розібрали колію та викрали кабель біля станції Запоріжжя-Кам’янське

Безробітні розібрали колію та викрали кабель біля станції Запоріжжя-Кам’янське

Вночі 1 липня після спрацювання сигналізації контролю магістрального кабелю оперативна група воєнізованої охорони ПАТ «Укрзалізниця» виявили вириту траншею та крадіжку 15 м кабелю на перегоні станція Кам’янське – станція Запоріжжя-Кам’янське. За вчинення злочину правоохоронці затримали двох непрацюючих мешканців міста Кам’янське.

Випадки розкрадання деталей на коліях, де курсують вантажні та пасажирські поїзди, трапляються все частіше. Це може призвести до аварій із тяжкими наслідками, техногенних та екологічних катастроф, а також загрожує населенню, яке проживає поруч із залізничними коліями. Так, ввечері 26 червня на перегоні станції П'ятихатки – Стикова в районі релейних шаф біля головної колії залізничники затримали двох непрацюючих громадян. У затриманих було вилучено 2 закладні болти, 9 костилів, 3 рейкові протиугони, металеву та мідну контактні перемички, саморобний металошукач та металевий лом. Затриманих передано до П’ятихатського відділу поліції.

Того ж дня на перегоні Запоріжжя-Кам’янське – Кам’янське-Пасажирське невідомі викрали 80 метрів кабелю на суму 7602 грн.

Раніше, 24 червня, воєнізована охорона впіймала двох осіб, які розібрали 5,5 м рейки біля станції Володимир-Волинський та намагалися завантажити її в причіп легкового автомобіля. При спробі затримання викрадачі втекли, залишивши автомобіль Audi. Пізніше правоохоронці затримали громадянина, який зізнався в скоєнні цієї крадіжки. Наразі особа  другого правопорушника встановлюється.

Для запобігання злочинам за 6 місяців 2018 року оперативні групи Укрзалізниці провели майже 9 тис. рейдів, затримали та передали поліції 664 особи. Всього з початку року зафіксовано 2163 злочинні зазіхання, сума збитків від яких склала 22,3 млн грн.

Правоохоронці разом із воєнізованою охороною Укрзалізниці розкрили та попередили 681 випадок крадіжок майна залізниці та вантажів.

Найчастіше зловмисники розкрадають деталі верхньої будови колії та рухомого складу, а також кабелі контактної мережі, сигналізації та зв’язку, дросель-трансформатори. Не в останню чергу крадіжкам сприяють недобросовісні працівники пунктів прийому металобрухту.


Автор: ПАТ «Укрзалізниця»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 липня 2018, 09:53 | Царичанка | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації