Вхід | Реєстрація

Всі райони та ОТГ Полтавщини планують приєднати до швидкісного інтернету

Всі райони та ОТГ Полтавщини планують приєднати до швидкісного інтернету

Охоплення районів області якісним та швидкісним інтернетом, не зважаючи на всі здобутки у цьому напрямку, потрібно розширювати. Про це говорили сьогодні під час апаратної наради в ОДА, яку провів очільник Полтавщини Валерій Головко.

З питання “Про виконання доручення голови облдержадміністрації щодо підключення Інтернет-послуг до соціально значущих місць в районах”, доповів т.в.о. начальника Управління інфраструктури Полтавської ОДА Сергій Марчишинець.

Як було зазначено, станом на кінець другого кварталу поточного року, стосовно підключення до мережі Інтернет соціально значущих закладів, у порівнянні з першим кварталом, є позитивна тенденція. Охоплення інтернетом становить 76%.

– Серед лідерів з підключення до інтернету є Лохвицький, Диканський, Зіньківський, Кременчуцький, Решетилівський, Новосанжарський райони. Оцінювання проводили по 3-х напрямках: активність виконання цільових програм, фінансове забезпечення цих програм та технологічне оснащення даного процесу. Активізували підключення у Полтавському районі, Гадяцькому та Карлівському районах, – зазначив Сергій Марчишинець.

Станом на кінець другого кварталу, в цілому до інтернету приєднали 147 закладів. Серед них: 89 закладів охорони здоров’я, 50 закладів культури і 8 закладів освіти.

Загалом, станом на 1 липня на Полтавщині до інтернету приєднали: 99% закладів місцевого самоврядування, 90% закладів соцзахисту населення, 88% закладів освіти, 56% закладів охорони здоров’я та 45% закладів культури.

Серед причин, що гальмують приєднання до Всесвітньої мережі, можна виділити наступні: першочергова необхідність капітального ремонту будівель, ускладненість технологічного процесу, відсутність комп’ютерів та віддаленість сіл від оптоволоконних ліній. Слід зазначити, що саме приєднання до оптоволоконних ліній надасть якісний і швидкісний інтернет на селі. Хоча на це піде більше часу.

“Є ініціатива піти шляхом більш довгим, але якіснішим. Це оптоволоконне підключення всіх районів, що необхідне для надання послуг у будь-якій галузі. Потрібно продовжити роботу із нашими провайдерами та органами місцевого самоврядування. А бюджет наступних років потрібно закладати з акцентом саме на проведення Інтернету”, – зазначив Валерій Головко.


Автор: прес-служба Полтавської ОДА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 липня 2018, 15:53 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації