Вхід | Реєстрація

У редакції «Колоса» гинуть квіти

Вже більше тижня співробітники районної газети «Колос» працюють у нелюдських умовах. Через відключене опалення в приміщенні панує нестерпний холод.
В будівлі, яка належить Полтавській обласній раді, крім видавництва «Кобеляки» та редакції «Колоса» знаходяться ще кілька державних та приватних установ. Однаково холодно скрізь. Температура повітря в кімнатах коливається від 5 до 7 градусів тепла. Днями від такого холоду почали гинути квіти. «Ось подивіться, — показує на дерево китайської троянди Юлія Гамаль. — Листочки вже пов’яли і почали чорніти. Ми ще тримаємось, але із останніх сил». Жінка одягнута в кілька светрів, на руках хутряні рукавички. Їх доводиться знімати, коли пишеш чи працюєш за комп’ютером.
Так «колосяни» живуть і працюють більше тижня. «Головне те, що ні у нас, ні у інших орендарів приміщень немає боргів перед видавництвом, — обурюється редактор Наталія Пузина. — Тим не менше, опалення відключене, навіть воду із системи злили».
Для того, щоб хоча б якось виживати у холодних приміщеннях «колосяни» користуються електрообігрівачами. Рано-вранці техпрацівниця вмикає їх у всіх кімнатах. Температура піднімається до плюсової позначки, але стрімко зростають рахунки за електроенергію. Крім того, у будь-який момент може вийти із ладу комп’ютерна техніка. Вона не пристосована до роботи при таких низьких температурах. В результаті не буде зроблена газета. Ні від директора видавництва Михайла Самойленка, ні  від начальника обласного управління по пресі Олега Пустовгара орендарі не чують навіть обнадійливих обіцянок.
Видавництво «Кобеляки» переживає глибоку кризу. Кілька років тому на його базі друкувались два десятки видань, в тому числі і «ЕХО». Зараз залишились лише «Колос» і «Дачник». Схоже, що шляхів подолання кризи не знають ні обласна, ні районна влада. Ще три роки тому знаходились інвестори, які висловлювали готовність відродити в Кобеляках поліграфічне видавництво. Їм відмовили. Зараз «колосяни», як ніхто, чекають весни і тепла.

Автор: Ігор Філоненко, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 лютого 2010, 13:18 | Кобеляки |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації