Вхід | Реєстрація

Маєш ідею? Шукай підтримку серед земляків

Маєш ідею? Шукай підтримку серед земляків

Напередодні цьогорічного старту обласної програми «Бюджет участі» для керівників органів місцевого самоврядування і жителів Новосанжарського району проведуть навчальний семінар.

Програма «Бюджет участі» прийнята депутатами обласної ради в 2017 році. Її мета — залучити до розвитку громад мешканців віком від 16 років, які мають ідеї щодо покращення різних сфер життя. Програма прийнята на чотири роки.

Учасник «Бюджету участі» повинен проживати в Полтавській області. Йому необхідно заповнити офіційну форму подання, зібрати 30 підписів земляків, котрі підтримують проект, розповісти свою ідею представникам органу самоврядування, що надаватиме кошти для втілення проекту в життя. Тематика проектів: енергозбереження, безпека і громадський порядок, навколишнє середовище, комунальне господарство, культура й освіта, спорт і туризм, соціальний захист.

Документи для участі прийматимуться протягом місяця, з 20 липня по 20 серпня. Їх перевірятиме локальна група при Новосанжарській районній раді і направлятиме в область. Комісія при облраді займатиметься перевіркою проектів до 7 вересня. Голосування триватиме з 14 по 30 вересня.

Голова обласної ради Олександр Біленький анонсував, що до програми внесуть зміни. Якщо в 2017‑му вартість проекту становила до 100 000 гривень (50 000 — обласний бюджет, 50 000 — місцевий), то в цьому році обласна частка може зрости до 100 000. Ці зміни обласні депутати розглядатимуть на сесії 12 липня.
У минулому році з Новосанжарського району участь у конкурсі взяли вісім проектів. Жителі сільських громад пропонували освітлити вулиці енергозберігаючими лампами, установити спортивні майданчики, побудувати фонтан, закласти королівський розарій. На жаль, жодна ідея не набрала потрібної кількості голосів.

Та всі мешканці району, які виношують цікаві ідеї щодо покращення свого населеного пункту, мають новий шанс. Для того, аби керівники органів місцевого самоврядування і відповідальні особи більш активно працювали з населенням у цьому напрямку, 17 липня в Нових Санжарах о 14:00, у залі засідань адмінбудинку, відбудеться навчальний семінар щодо програми «Бюджет участі». Його можуть відвідати усі бажаючі. Головне — бути зацікавленим у створенні й реалізації проекту.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 липня 2018, 09:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації