Вхід | Реєстрація

Хор «Tonika» виборов Гран–прі

Хор «Tonika» виборов Гран–прі

29 червня у місті Вільногірську відбувся Всеукраїнський фестиваль–конкурс дитячої та юнацької творчості «Грант–талант — 2018», засновником якого є Ліга діячів культури України спільно з фондом Марії Максакової. Фестиваль проводився за підтримки народного депутата України Олега Кришина. Володарями найвищої нагороди «Грант — таланту» — Гран–прі — стали наші земляки — хор «Tonika» Царичанської школи естетичного виховання.

Фестивальний захід започаткований з метою популяризації та розвитку дитячої творчості. Цього року в конкурсі взяли участь майже 400 талановитих і обдарованих дітей з усіх куточків України. Проведення фестивального дійства відбулося за підтримки Міністерства культури України, Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Вільногірської міської ради, національних телекомпаній та ЗМІ.

Для учасників були визначені такі мистецькі номінації:

  • інструментальна музика — фортепіано, струнні, народні, духові та ударні інструменти;
  • ансамблеве виконавство вокалістів та інструменталістів;
  • вокал: академічний, естрадний, народний;
  • художнє слово.

Зазначимо, що до складу журі фестивалю–конкурсу увійшли визначні діячі культури. Серед них: двічі міністр культури України, народна артистка України Лариса Хоролець (голова журі), оперна співачка світової слави Марія Максакова, Герой України, генеральний директор Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського Мирослав Вантух, заслужена артистка України Катерина Пушкіна та інші визначні діячі культури і мистецтва.

Поїздка наших маленьких артистів на конкурс стала можливою завдяки підтримці народного депутата України Олега Кришина та виконкому Царичанської селищної ради. Крім хору «Tonika» (керівник — Антоніна Насс), у фестивалі взяли участь і вихованці викладачів школи Валентини Борисенко і Алли Одуд, інструментальний дует у складі Єфрема Салосіна (фортепіано) та Олександра Цуканова (бандура). Їдучи у Вільногірськ, в учасників та їх педагогів виникали деякі побоювання, сумніви щодо успішності своїх виступів, адже «Грант-талант» має представницький, високопрофесійний статус. І ніхто навіть не міг передбачити, що поїздка обернеться таким шаленим успіхом! Це вже потім, угамувавши вируючі емоції, приорільці в один голос визнали, що організація і проведення фестивального дійства була на дуже високому рівні і тому враження та відчуття артистів були якнайкращими. До вражень приєдналися вагомі подарунки та нагороди переможцям, серед яких були і спеціальні призи, і сертифікати на навчання, і грошові премії.

Конкурс розпочався о 10 годині в Палаці культури та спорту «Металург». Зі слів наших земляків, Палац справив на них незабутні враження. Це був величний, ошатний, із красивою ліпниною, яскравий, багато вбраний зал з усіма зручностями і сучасними комунікаціями.

Спочатку конкурсанти виступали у своїх номінаціях. Після виступів усім учасникам конкурсу надали можливість безкоштовно відвідати басейн. Тож діти, поринувши у воду, із задоволенням хлюпалися, сміялися, веселилися. Словом, накупалися досхочу. Далі, о 19 годині, мав відбутися Гала–концерт фестивалю з нагородженням переможців, виступами найкращих учасників, зіркових членів журі. Наша делегація не планувала залишатися на фінальний захід, адже додому треба було їхати дуже далеко. Чотиригодинний переїзд лише в один бік, втома, спека… Усе треба було пережити. Але… Те, що організатори запевнили царичанців залишитися на гала–концерті, вартувало усіх сподівань. Очікування результатів було дуже довгим. Усі напружено чекали висновків компетентного журі. На деякий час хвилювання артистів витіснили позитивні емоції. Журі тримало інтригу… І вона постійно зростала. Здавалося, ніби і в повітрі відчуваються хвилювання, нервовий запал, пристрасті та емоції. Довгі чекання… Уже й усіх номінантів нагородили, оголосили переможців, а наші артисти сидять і чекають. Напруження неймовірне. І от в якусь мить ведуча на весь широкий загал виголошує: «Головний приз фестивалю «Грант–талант» — Гран–прі — отримує (інтригуюча пауза — авт.) хор «Tonika»!»

Не передати, що тут зчинилося! Реакція дітей була шаленою. Бурхливим емоціям не було меж. Зал вибухнув зливою оплесків. У той момент тріумфу відійшли на останній план і хвилювання, і очікування, і нервові відчуття, і втома. Усе забулося, серця дітей і дорослих наповнилися ейфорією, радістю, неймовірним задоволенням. Це був успіх справжній і непідробний! Пісенна композиція «Музика» у виконанні вихованців хору підкорила не тільки учасників фестивалю, а й суворе журі. Окремий респект солістці хору Юлії Мирошніченко, яка своїм проникливим голосом зачіпає потаємні струни слухача. Крім дипломів переможців, «Tonika» отримала подарунок — мікрохвильову піч. Не залишилися без уваги і наші талановиті юні музиканти Олександр Цуканов і Єфрем Салосін. Обдаровані хлопці отримали подарунковий сертифікат на власну продукцію від торгової марки «Бон Буассон».

Окрилені успіхом, додому діти поверталися із незабутніми враженнями. Участь у престижному фестивалі та одразу висока нагорода! Таке не забувається. З цього приводу своїми враженнями поділилася керівник хору Антоніна Насс:

— Ми дуже щасливі від того, що нашу працю так високо оцінили. І ми ще з більшим ентузіазмом і натхненням налаштовані працювати й розвиватися для того, аби радувати своїх шанувальників. Це наш спільний успіх — як педагогів, так і дітей. Ми вдячні усім, хто нас підтримував і підтримує.

Нам залишається побажати хору «Tonika», бандуристу Олександру Цуканову, піаністу Єфрему Салосіну не зупинятися на досягнутому. Усі разом будемо чекати від них нових перемог, успіхів та звершень.


Автор: Олена Маренич


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації