Вхід | Реєстрація

Як «гроші пішли за пацієнтами»

Як «гроші пішли за пацієнтами»

13 липня 152 медичні заклади країни отримали гроші за обслуговування пацієнтів у липні за новою моделлю фінансування. З них — 140 комунальних закладів у 20 областях України та в місті Києві. У цих медичних закладах обслуговуються понад 8 000 000 українців.

Серед областей найбільше грошей від Нацслужби здоров’я за пацієнтів отримали заклади первинної медичної допомоги Полтавської (16 закладів і 28,112 мільйона гривень), Вінницької (21 медзаклад і 28,289 мільйона) і Дніпропетровської (14 медзакладів і 26,695 мільйона) областей.

Оплата послуг закладів, які уклали договори з Нацслужбою здоров’я, у 2018 році, поки триває перехід від однієї моделі фінансування до іншої, відбувається одночасно за двома принципами. На пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів, за річним тарифом на послуги: 0–5 років — 1480 гривень, 6–17 — 814, 18–39 — 370, 40–64 — 444, 65+ — 740. Додатково заклади отримуватимуть по 240 гривень на рік за пацієнтів, які проживають на території обслуговування закладу, але ще не підписали декларацію про вибір лікаря. При цьому від загальної кількості таких пацієнтів щомісячно будуть вираховуватися кількість осіб, які вже подали декларації про вибір лікаря.

Відповідно, фінансування для кожного закладу є індивідуальним і залежить від кількості декларацій та вікового складу пацієнтів, яких він обслуговує. Уже в липні деякі заклади отримали вдвічі більше грошей від Нацслужби, ніж за субвенцією. Медзаклади, законтрактовані Нацслужбою, відтепер самостійно планують свої витрати, у тому числі заробітні плати медиків, на які відтепер не діють тарифні сітки для бюджетних установ.


Автор: «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 липня 2018, 15:58 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації